Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Губаль на зустрічі із Президентом назвав Закарпаття найбільш європейською областю України

Василь Губаль на зустрічі із Президентом назвав Закарпаття найбільш європейською областю України

Василь Губаль на зустрічі із Президентом назвав Закарпаття найбільш європейською областю України

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, взяв участь у нараді під головуванням Президента України Петра Порошенка з керівниками регіонів та правоохоронних і контролюючих структур.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше уваги в обговоренні було присвячено боротьбі з корупцією. Утім, керівник найзахіднішої області держави акцентує і на тих задачах, а головне – можливостях, які дає унікальне розташування регіону, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

"Разом з утіленням реформ та, звісно, протидією корупції, для нашої області більш ніж важливими є процеси міжнародної співпраці – ті, котрі ведуть до реальної інтеграції в Європу. Закарпаття має чотири сусідні країни, з усіма із них, окрім Польщі, є пункти перетину. Сьогодні наші друзі і партнери показують, як зробити багато, маючи підтримку Євросоюзу. Потрібно використовувати досвід і активніше комунікувати. Щоби розвивати рух Закарпаття до Європи, потрібно розширити дію малого прикордонного руху, до ста кілометрів, відкрити більше пунктів перетину кордону, неодмінно розбудувати це і з нашою сусідкою Польщею. Й інтегруватися. І спілкуватися", - наголошує керівник області.

Реклама

Василь Губаль підкреслює: "Закарпаття – найбільш західна область України. Маємо багато підприємств, міжнародних корпорацій, і я нещодавно мав зустріч із їхніми топ-менеджерами – погодили платформу співпраці влади і бізнесу. Тож звертаюся до Президента з проханням про втілення дій з відновлення спеціального режиму інвестування на Закарпатті, про спеціальну економічну зону. Мене тішить, що в області збереглися інвестори, які не злякалися ситуації, не пішли і зберегли робочі місця, це дуже важливо. А такого експорту, як має сьогодні Закарпаття, нема, певно, в жодній іншій області. Зі ста його відсотків 80% експортної продукції йде у країни Євросоюзу, й лише шість відсотків поки що до країни-агресора. Та разом з тим маємо перспективи кращого, й для цього потрібна підтримка центральної влади. Чекаємо на втілення цих ідей".

У пріоритетах, які голова ОДА визначає в спілкуванні з центральною владою стосовно просування важливих для краю намірів, ішлося і про можливості перспективного експерименту. "Дуже слушна ініціатива Президента, аби платежі, котрі збираються на митниці понадпланово, залишалися в регіоні та були спрямовані на ремонти доріг. Таке запроваджується для Одещини і Львівщині і вважаю, що потрібно, аби і для нашого регіону. Звертаюся і про це", - інформує Василь Губаль, - "Звісно, особлива для нас і туристична галузь. За останні півроку ми прийняли вже більше двох мільйонів туристів. І було б ще більше, якби мали хорошу інфраструктуру, й це стосується і наших сусідів, як от Франківщини та Львівщини. Та в нас є проблемні питання – дороги та сміття. Й у їхньому вирішенні чекаємо на підтримку Президента та Уряду".

Реклама

Керівник області підсумував зібрання в Одесі і його основні тези таким чином: "Петро Порошенко наголосив перед усіма керівниками регіонів на потребі активності втілення реформ та заходів боротьби з корупцією: народ вимагає швидкого результату, час працює проти України. Також він пообіцяв головам облдержадміністрацій, що сприятиме нашим ініціативам імплементації того досвіду, яким обмінюємося на цьому зібранні. Більш ніж упевнений, ще це не просто слова. Тим паче, що відчуваю командність у роботі. І очікую дійсно швидкого впровадження в життя тих ідей, котрі подав Президент і поділилися ми з колегами. Я – точно готовий це втілювати на Закарпатті. Власне - продовжувати втілювати".

"Закарпаття має унікальну можливість для динамічного розвитку, уже сьогодні будучи найбільш європейською областю України. Для того, аби використати можливості, які дає нам час, ми повинні об’єднати зусилля", - сказав Василь Губаль.


Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно