Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Конфлікт у Мукачеві спровокувало призначення новим керівником Закарпатської митниці колишнього контрабандиста Крутяка – нардеп

Конфлікт у Мукачеві спровокувало призначення новим керівником Закарпатської митниці колишнього контрабандиста Крутяка – нардеп

Конфлікт у Мукачеві спровокувало призначення новим керівником Закарпатської митниці колишнього контрабандиста Крутяка – нардеп

Подібну позицію озвучив на своїй сторінці в мережі Фейсбук народний депутат України від "Радикальної партії Олега Ляшка", закарпатець Юрій Чижмарь. 

ВІДЕО ДНЯ

"Хтось дуже хоче проводити паралелі між мукачівськими подіями і зеленими чоловічками на сході чи в Криму. Це гарна нагода дискредитувати добровольців, в яких влада вбачає основну загрозу для її комфортного існування.

Але не вішайте людям "лапшу на вуха", усі закарпатці знають, що причиною конфлікту є контрабанда і величезні надприбутки тих, хто її кришує. Чи хтось вважає, що на Рівненщині озброєні до зубів кришувальники янтарного бізнесу або бійці Дніпро-1, які весною у Києвіблокували кадрові зміни в Укрнафті, теж сепари?

Реклама

Контрабанда існує, бо вигідна керівництву СБУ, МВС, митниці, прокуратури і прикордонної служби. Нова влада прийшла не боротися з корупцією, а її очолити, а тому інциденти, подібні мукачівському, можуть бути і в інших регіонах. І тоді може настати той момент, коли не влада стрілятиме по народу, а народ по владі", – стверджує політик.

"Подейкують, що конфлікт спровокувало призначення новим керівником Закарпатської митниці колишнього контрабандиста Крутяка. Йому поставили чітку задачу вести "бізнес" на кордоні виключно з паном Блюком, який, як кажуть люди, профінансував кадрові зміни. А отже є незадоволені.

Реклама

Хто такий Крутяк? Колишній працівник митниці, відомий контрабандними історіями, якого в 2011 році увільнили, а в 2013 році він суд виграв, але не поновлювався на роботі через "не бажання працювати на злочинний режим". Ідеальна біографія для людини, яка у "темі" і не підпадає під люстрацію.

Я не вірю, що за цієї чи наступної влади контрабанду подолають - занадто легкі і великі гроші там заробляють не вкладаючи жодної копійки. Я не вірю, що в Мукачеві хтось боровся з контрабандою. Шкода хлопців з ПС, яких використали всліпу. Але через ці заробітки і бандитські розборки ми можемо спровокувати реальний громадянський конфлікт і втратити країну, за яку вже померло на сході не одна тисяча патріотів.

І в Уряді, і адміністрації Президента в курсі, що твориться на кордоні. Хотіли б перекрити контрабанду, то давно б увели чітко визначені ставки мита при розмитнені на усі групи товарів. Бо основою корупції на митниці є право митника на власний розсуд визначити мито в межах "від-до", передбачених закон. Різницю між верхню межею і фактичною сумою мита сплачують готівкою у карман. А це мільйони щодня. Також пора припинити порядок адміністративного моделювання ставок мита на різних митницях, тим самим спрямовуючи потоки контрабанди на потрібні митниці. Та й через полосу (т.з. "зеленка") з контрабасом сьогодні перейти не проблема, а це вже без прямої співпраці з СБУ і прикордонниками зробити неможливо. Хочемо подолати корупцію на кордоні, тоді мусимо звільнити усіх митників і набрати нових, а враховуючи метастази корупції, на протязі десяти років ще п’ять разів усіх звільняти і набирати нових.

Реклама

Але ж не для цього вони йшли до влади...", – повідомив Юрій Чижмарь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно