Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Мукачівщині триває підготовка до об’єднання територіальних громад

На Мукачівщині триває підготовка до об’єднання територіальних громад

На Мукачівщині триває підготовка до об’єднання територіальних громад

Експерти Офісу реформ 13 липня мали зустріч із уповноваженими представниками місцевого самоврядування та їх асоціацій Мукачівщини. У дискусії взяв участь і заступник головного архітектора області Олег Боршовський, - повідомляє Офіс реформ у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

На пропозицію Офісу, заступником голови Закарпатської ОДА Михайлом Рівісом підписане розпорядження, яким головам РДА надається право провести з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання та їх громадськими організаціями, підсумкові (додаткові) консультації з питань формування обґрунтованих пропозицій до проекту Перспективного плану формування територіальних громад до 15 липня. Протоколи цих підсумкових (додаткових) консультацій необхідно надати обласній адміністрації та Офісу реформ у Закарпатській області.

Як відомо, після підготовки обласною державною адміністрацією моделі Перспективного плану територіальних об’єднань, підготовка таких пропозицій від районів значно активізувалася. Щоправда, у більшості випадків ці пропозиції не відповідали вимогам Методики щодо формування таких об’єднань чи відповідали частково. Окрім того, під час зустрічей із громадськістю виникали закиди щодо непрозорості їх підготовки. Аби перевести дискусію у конструктивне русло, владою було прийняте рішення затвердити остаточні, обговорені на районному рівні (а там, нагадаємо, створені відповідні робочі групи) пропозиції щодо формування Перспективного плану об’єднання територіальних громад Закарпаття.

Реклама

Власне, з обговорення цього протоколу і, відповідно, його наповнення, і проходили сьогодні консультації на Мукачівщині. Як стверджує директор Офісу реформ Іван Дем’янчук, розмова вийшла конструктивною: «Наскільки нам відомо, процес обговорення є цілком реальним, бо відбуваються не лише сама дискусія, але й сесії певних сільських рад. А це свідчить, що підготовка Перспективного плану іде роцессом о із реальним процесом об’єднання. І хоча прийняття Плану у Закарпатті відкладається (а ми знаємо, що такі плани прийняли вже 19 областей), ми маємо надію, що його втілення у нашому краї буде продуктивним».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно