Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нардеп Ланьо назвав нову версію того, чому не покинув Україну

Нардеп Ланьо назвав нову версію того, чому не покинув Україну

Нардеп Ланьо назвав нову версію того, чому не покинув Україну

Народний депутат Михайло Ланьо, який опинився в центрі конфлікту в Мукачеві, заявив, що прибув на пункт пропуску "Тиса", оскільки збирався відвезти родину на відпочинок до Будапешта. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна". 

ВІДЕО ДНЯ

"Я відвозив сім’ю до Будапешта, щоб поїхали відпочити після всіх цих подій. На кордоні подзвонили, що завтра буде ТСК у Мукачеві та Ужгороді. Я вирішив повернутися, тому що я думав, що хочу поспілкуватися з ТСК (тимчасовою слідчою комісією з розслідування подій у Мукачеві, - ред.), показати і пояснити", - заявив нардеп.

Він додав, що не збирається залишати Україну, поки не поспілкується з представниками слідчої комісії.

Реклама

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що сьогодні нардеп Ланьо приїхав на пункт пропуску "Тиса", але передумав виїжджати з України і повернувся назад.

Тоді прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на ґрунті конфлікту вони почали стрілянину.

Реклама

У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що дана ситуація сталася, тому що вони блокували проходження контрабанди. В ПС заявляють, що "міліція разом з кримінальними елементами, пов’язаними з нардепом Ланьо, планувала знешкодити бійців "Правого сектора". Також повідомлялося про двох загиблих і чотирьох поранених бійців, проте медики підтверджують інформацію лише про одного загиблого.

Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди відбувся постріл. Також Ланьо заявив, що ПС на Закарпатті фінансується Віктором Балогою і він відповідальний за те, що відбувається.

У зв’язку з перестрілкою в Мукачевому прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. У декількох містах Україниприхильники "Правого сектора" оголосили безстрокову акцію протесту і вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Реклама

На даний момент троє бійців ПС заарештовані, ще шестеро, за інформацією СБУ, ховаються в лісі і горах. Завтра в Закарпатську область має намір відправитися ТСК з розслідування інциденту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно