Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Солонтай: "Закарпатцям важко втриматись від контрабандної спокуси"

Олександр Солонтай: "Закарпатцям важко втриматись від контрабандної спокуси"

Олександр Солонтай: "Закарпатцям важко втриматись від контрабандної спокуси"

Геннадій Москаль – це дуже сильна політична фігура, навколо якої зберуться ще декілька гравців, підкріплених державним авторитетом. Такі зміни можуть позитивно вплинути на викорінення контрабанди на Закарпатті зокрема, та на всіх прикордонних територіях України загалом.

ВІДЕО ДНЯ

Таку думку висловив політичний експерт Олександр Солонтай.

Експерт зазначив, що допоки держава не буде платити достойну заробітну плату тим людям, які утримують кордони та захищають державні інтереси, до тих пір порядку на кордонах України не буде.

Реклама

«Ситуація в прикордонних районах України дуже проста. Держава платить дуже малу зарплату людям, які там живуть. Місцеві щодня стикаються з громадянами Євросоюзу, заробітна плата яких вимірюється в рази більшими сумами. Тому людині там дуже важко стримати себе від спокуси», - говорить Олександр Солонтай.

Щодо ситуації з "Правим сектором" у Мукачеві, то експерт вважає, що інцидент був повністю спонтанним та неспланованим. Оскільки це підтверджується всіма подальшими стихійними та неорганізованими діями "Правого сектору". 

Реклама

«Звісно "Правий сектор" переступив закон, і головна трагедія полягає в тому, що загинули люди. Але сьогодні зарано говорити про повністю правове поле в країні. Адже неможливо одну ситуацію розглядати з правого погляду, а іншу – ні», - переконаний Олександр Солонтай.

Він пояснив, що сьогодні держава неоднозначна, тому достеменно не знає, що робити в подібній ситуації.

«До нештатних ситуацій держава сьогодні повністю не готова. Адже головна проблема не в контрабанді, а в тому, що на вулицях будь-якого українського міста сьогодні перебувають воєнізовані формування. Це групи людей, які повернулися з війни і мають трофейну зброю, здобуту в боях», - розповідає Солонтай.

Реклама

Експерт наголосив, що сьогодні в Україні існує близько 40 військових підрозділів, подібних до "Правого сектору". А отже, це є загрозливою ситуацією для країни. Тому всі військові сили мають стати легальними частинами ЗСУ та міліції. 

«В Україні має припинитися рекрутинг та примус до військової служби. Адже в країні вистачає добровольців для захисту Батьківщини від ворога. "Правий сектор" – це патріоти, які не знайшли своє місце в легальних збройних силах. Проте в Україні не може існувати інших армій, окрім офіційної. Тому в збройних силах України необхідно провести суттєві зміни та реформи», - резюмував Олександр Солонтай.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно