Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорський фонд ім. Бетлена нагородив закарпатських вчителів грошовими преміями

Угорський фонд ім. Бетлена нагородив закарпатських вчителів грошовими преміями

Угорський фонд ім. Бетлена нагородив закарпатських вчителів грошовими преміями

Угорський фонд ім. Габора Бетлена нагородив грамотами та грошовими преміями вісімнадцять угорських педагогів Закарпаття, які докладають багато зусиль задля розвитку угорської спільноти.

ВІДЕО ДНЯ

Віце-спікер Угорського парламенту  та заступник голови опікунської ради ім. Габора Бетлена Шандор Лежак разом з закарпатським поетом Ласлом Варі Фабіаном, Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Ерневем Кешкенєм, генконсулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі та головою об’єднання Закарпатської народної вищої школи Елеонорою Молнар особисто вручили подяки та грошові винагороди.

На урочистій церемоніх Шандор Лежак зауважив, що фонд, головою якого він є, не ідентичний фонду ім. Г. Бетлена, який функціонує за сприяння Угорщини та діє заради інтересів закордонного угорства. Фонд було засновано у 70-х роках минулого століття Дюлою Іллейшем, а отримав право на існування лише у 80-х роках. Незалежно від політичних та інших чинників, він намагається всіляко підтримувати угорців, які проживають за межами Угорщини.

Реклама

«Я впевнений, що вдесятеро чи навіть вдвадцятеро більше педагогів мали б отримати цю відзнаку, проте маємо змогу вручити її лише вісімнадцятьом», – зауважив голова фонду.

Власниками відзнак стали: Аттіла Бейреш з Ужгорода, Вікторія Ферку з Бене (Добросілля), Марта Гнатик-Рішко з Берегова, Юдіта Морозюк з Ясіні, Ернев Нодь та Естер Нодь з Ратівців, Валентина Назарович з Ужгорода, Еріка Шмоцер з Рахова, Єва Бак з Великої Доброні, Єва Бімба з Баркасова, Ілона Гурік з Чопа, Тімея Катона-Бімба з Серне, Каталін Палко з Соломонова, Гізелла Баґу з Батьова та Гейза Шевтер з Великої Паладі, а також Дежев Пейчі з Бене (Добросілля), Єнев Товт з Косина та Ференц Фегер з села Вари.

Реклама

- Фонд ім. Г. Бетлена функціонує завдяки пожертвам. Щойно вручені премії – пожертви швейцарських угорців та окремого жертводавця. Саме вони доручили нам передати цю матеріальну підтримку тим, хто багато зробив для освіти угорців Закарпаття. Побажанням жертводавця було те, аби премії отримали практикуючі педагоги, чого ми й намагаємось дотримуватись. Ми маємо на меті ще цього року, та й в наступні роки, продовжити надавати грошову допомогу Закарпаттю. Саме у такий спосіб педагоги відчуватимуть нашу підтримку, – коментує Шандор Лежак.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно