Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Ніякої корупції, ніякого блату", – Мустафа Найєм про нову поліцію у Закарпатті

"Ніякої корупції, ніякого блату", – Мустафа Найєм про нову поліцію у Закарпатті

"Ніякої корупції, ніякого блату", – Мустафа Найєм про нову поліцію у Закарпатті
Куратор нової поліції на Закарпатті Мустафа Найєм розповів про принципи відбору до нової поліції, тривалість навчання та вимоги до кандидатів.
ВІДЕО ДНЯ

У великому залі Мукачівського міськвиконкому відбулась зустріч куратора нової поліції на Закарпатті Мустафи Найєма із громадськістю міста та журналістами. Тема розмови – створення в Мукачеві нової української поліції. 

Зустріч розпочалась із вручення депутатом промо-листівок про нову поліцію. 

Реклама

Мустафа Найєм зазначив, що у понеділок у приміщенні Закарпатської ОДА в Ужгороді розпочнеться прийом документів від всіх бажаючих стати поліцейськими. Кандидатам також буде доступний електронний набір на сайті МВС. Подача анкет триватиме з 27 липня по 11 серпня 2015 року.

Що стосується довідкового телефону (0312) 65-90-10, то 4 працівники довідкової служби відповідатимуть на усі питання стосовно створення нової поліції в області.

Реклама

Потенційні патрульні, які заповнили анкету, потрапляють у другий етап - набір. Вимоги до учасників: вік - 21-35 років, загальна середня освіта (або вища), відсутність судимості, вільне володіння українською мовою та наявність посвідчення водія категорії В. "Навіть якщо людина немає водійських прав, нехай подається. Але вони на вулиці не з’являться без прав. Перед цим поліцейські обов’язково отримають водійські посвідчення", - мовив нардеп.

Другий етап складається з чотирьох випробувань: комп’ютерний тест, фізична підготовка, військово-лікарняна комісія, яка проводитиметься в Ужгороді і психологічна перевірка. "Людського фактору не буде", – підкреслює Мустафа Найєм.

За результатами усіх чотирьох випробувань людина потрапляє на співбесіду. Комісія, яка опитуватиме майбутніх патрульних, складатиметься з психолога, співробітника немісцевої міліції і двох представників громадських організацій.

Реклама

"Зараз нам потрібно 250 людей в Ужгороді та Мукачеві. З огляду на те, що в Ужгородському міськвідділі працює 98 осіб, а у Мукачівському - 88 патрульних", – зазначає координатор нової поліції на Закарпатті. "Ніякої корупції, ніякого блату. Ця поліція буде відповідати тим самим нормам роботи, що у Києві, Одесі, Львові та Харкові" - додає Мустафа Найєм.

Загалом підготовка триватиме майже два з половиною місяці.

"Ніякої корупції, ніякого блату", – Мустафа Найєм про нову поліцію у Закарпатті – 11

Фінансуватиметься нова поліція з Держбюджету. "Коли починався проект поліції, планувались створення патрулів у декількох областях та містах, але Закарпаття не входило у цей план. Проект виник після конкретних подій, які стались у Мукачеві 11 липня", - розповів Мустафа Найєм.

Також куратор Закарпатської патрульної поліції порушив питання роботи колишніх та теперішніх правоохоронців у новій структурі, підпорядкованій МВС. "Усі люди мають на рівних умовах пройти набір та підготовку і будуть працювати у новій поліції. Це неправильно, якщо ставити тавро колишнього чи теперішнього міліціонера. У київській поліції, до прикладу, багато осіб, які були міліціонерами. Якщо потрібно піти на фронт, то вони підуть на фронт. Ми не змінюємо законодавство, ми змінюємо людей. Кожен новий поліцейський нестиме покарання", – каже політик.

За його словами, в усіх регіонах України патрульні працюватимуть за єдиними стандартами без будь-яких місцевих особливостей.

Мустафа Найєм також звернув увагу на неправильне паркування біля приміщення Закарпатської ОДА. "Це порушення закону. Що стосується усіх покарань, то поліція діятиме згідно чинного законодавства. Відношення поліцейського до мене - це й відношення держави до мене", - додав Мустафа Найєм.

Реклама

Член колегії МВС повідомив присутніх на зустрічі, що нових поліцейських готуватимуть частково місцеві кадри, частково немісцеві.

Координатор нової поліції у Закарпатті вважає, що конкурс буде великий. Він також відмітив, що на відкриття пункту набору в Ужгород приїдуть представники київського патрулю. "Це не піар-проект! Ми реально хочемо змінити систему правоохоронних органів. Поліцейські патрулі замінять нинішніх ППСників. Суспільство стало на сторону поліцейських. Ніколи суспільство не довіряло так міліції, як зараз. Люди повірили в зміни", - сказав депутат Верховної Ради.

Варто також зазначити, що на зустрічі з Мустафою Найємом також були присутніми Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл та Віталій Шимоняк, якого, до слова, Арсен Аваков тимчасово відсторонив від виконання обов’язків начальника місцевого МВ УМВС.

"Ніякої корупції, ніякого блату", – Мустафа Найєм про нову поліцію у Закарпатті – 12

Що ж стосується новго глави патрулів, то очільник поліції буде узгоджений з керівництвом обласної міліції. Він буде обраний серед тих, хто пройшов підготовку. "Здається, що це все дуже легко. Ми все зробимо для того, щоб патрульну поліцію очолила "чиста" людина", – зазначає Мустафа Найєм.

Також учасників розмови схвилювала тема заробітніх плат у новій поліції. "Є бачення, що поліцейські на Закарпатті будуть отримувати співставні розміри зарплати із зарплатами в інших регіонах України."Не буду поки називати цифри", - стверджує куратор патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві.

Також під час спілкування йшлося і про судову реформу в Україні. "На даному етапі нам потрібно вірити і почати щось робити. Давайте робити нову історію!". - закликав Мустафа Найєм.

Реклама

На завершення народний депутат України попросив місцевих журналістів та громадських активістів поширювати інформацію про нову патрульну поліцію Закарпаття у ЗМІ. У свою чергу Мустафа Найєм зазначив, що перші проміжні підсумки роботи патрульної поліції будуть підбиті за тиждень після початку відбору кандидатів. Зокрема, проводитимуться зустрічі з місцевими мешканцями та прес-конференції для журналістів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно