Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За три дні на блокпостах Закарпаття було вручено близько 200 повісток

За три дні на блокпостах Закарпаття було вручено близько 200 повісток

За три дні на блокпостах Закарпаття було вручено близько 200 повісток

Лише за три дні за сприяння правоохоронців було роздано майже дві сотні повісток. Використовуються для цього й блокпости міліції на в’їзді в область.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатська область пасе задніх по державі в плані мобілізації до лав Збройних Сил України. Тож керівництво обласної міліції вирішило піти назустріч військовому комісару краю. З 21 липня в області запроваджено новацію – відтепер повістки військовозобов′язаним вручатимуть не тільки за місцем проживання чи роботи, але й просто на блокпостах міліції на в′їзді в Закарпаття, - повідомили у СЗГ УМВс України в Закарпатській області.

Цей процес виглядає наступним чином. Працівник ДАІ зупиняє автомобіль. Працівник військкомату перевіряє водія або пасажирів за базою даних. Якщо людина підпадає під шосту хвилю мобілізації, то їй вручають повістку.

Реклама

Окрім блокпостів, відповідна робота ведеться й за місцем проживання призовників. Там за справу взялись дільничні. До речі, згідно з планом мобілізації, саме дільничний інспектор визначається керівником групи розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації.

Уже в перший день новації спільними зусиллями правоохоронців та працівників військкоматів було вручено 88 повісток, наступного дня – ще 55, потім - 52. Загалом їх уже 195.

Реклама

Найбільше повісток – 25 вручено за ці дні по Сваляві. 21 – в Ужгородському районі, 17 - на Перечинщині, 16 – у Рахівському районі.

- Особлива увага приділятиметься в цьому плані різношерстим контрабандистам, сімейним дебоширам, які тероризують дружин і дітей, підобліковому елементу, - коментує начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Князєв. – Не кажучи вже про тих, хто полюбляє бігати в камуфляжі й балаклавах вулицями мирних міст і сіл за півтори тисячі кілометрів від фронту. Раз людина має зайву енергію на «подвиги», то нехай покаже себе там, де це справді потрібно – на Сході.

Стосовно злісних ухильників від мобілізації, то міліція розпочала вже 25 кримінальних проваджень за ст.336 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову за мобілізацією). Такі дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно