Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відтепер закарпатці можуть отримувати довідки та витяги на земельні ділянки через Інтернет

Відтепер закарпатці можуть отримувати довідки та витяги на земельні ділянки через Інтернет

Відтепер закарпатці можуть отримувати довідки та витяги на земельні ділянки через Інтернет

Закарпаття приєдналося до національного проекту електронного врядування.

ВІДЕО ДНЯ

Відтепер закарпатці можуть через Інтернет замовити витяг про земельну ділянку. Про це у вівторок, 28 липня, повідомила в. о. начальника головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Наталія Больбан.

«Тепер усі бажаючі можуть через спеціальний електронний сервіс замовити витяг про земельну ділянку, яка розташована в будь-якому регіоні України, а отримати витяг – в одному із 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні за вибором заявника. Єдиний документ, який при цьому потрібен – посвідчення особи», - стверджує Наталія Больбан.  

Реклама

За словами земельників, простий та лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів персональних комп’ютерів. У систему інтегрована функція онлайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електронну адресу. 

До цього часу замовлення та отримання витягу відбувалося лише за місцем розташування земельної ділянки, що призводило до втрати часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора.

Реклама

За словами Наталії Больбан, отримання витягу із Державного земельного кадастру про земельну ділянку – найпопулярніша послуга у сфері земельних відносин. Щорічно в області за заявами громадян видається більше 11 тисяч витягів. З початку 2015 року видано вже понад 7 тисяч витягів.

Окрім того, із 20 липня закарпатцям стала доступна ще одна онлайн-послуга – державна реєстрація земельної ділянки у випадку, якщо існує повне співпадіння меж земельної ділянки з іншою земельною ділянкою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно