Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Якщо дуже захотіти - то усе вдасться"

"Якщо дуже захотіти - то усе вдасться"
Цьогоріч Мукачево показало чудові результати тестування із математики. Максимальні 200 балів набрало троє учнів: Яна Смужаниця, Валерія Філатова та Віктор Житко.

Одним із найважчих етапів життя українського школяра є складання іспитів. «Як здати ЗНО, коли нічого не знаєш?». Дуже часто випускники шкіл задають питання пошуковикам, коли до незалежного тестування залишилися лічені дні. Напевно, такі сміливці сподіваються, що у всесвітній мережі порадять якесь магічне заклинання, після якого у сертифікаті з’явиться прохідний бал, а то й значно вищий.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч Мукачево показало чудові результати тестування із математики. Максимальні 200 балів набрало троє учнів: Яна Смужаниця (СШ №16), Валерія Філатова (ЗОШ №11) та Віктор Житко (Мукачівський ліцей), – йдеться у статті "Результат понад усе" в газеті "Панорама" від 23 липня.

Нарешті, стереотип про те, що жінки і математика - поняття несумісні, - розвіяно! Нам вдалося поспілкуватися із двома нинішніми абітурієнтками. Дівчата радо погодилися поділитися із нашими читачами своїми секретами успішної підготовки до іспитів.

Реклама
"Якщо дуже захотіти - то усе вдасться" – 01

Яна Смужаниця, СШ №16

Реклама

Більшість одинадцятикласників вважає, що аби отримати успішні результати на ЗНО потрібно пожертвувати вільним часом, розвагами та хобі. Дівчата це спростовують: «У мене підготовка до ЗНО відбирала багато сил як фізичних, так і емоційних. Часто відчувала себе виснаженою, тому час від часу я виокремлювала собі дні, коли відпочивала і займалася улюбленими справами», - розповідає Яна Смужаниця. Валерія Філатова додає: «Якщо дуже захотіти - то усе вдасться, головне - це правильно розставити пріорітети. Варто на деякий час забути про навколишній світ і зануритися із головою в книги».

Власне, що стосується підготовки до незалежного тестування, то школярки готувалися як і з допомогою репетиторів, так і власними силами, адже 60% успіху залежить від старань учня, зазначає Валерія Філатова. Інколи використовували більш нетрадиційні методи: «…навчалася разом із друзями. Під час підготовки до тестування із англійської мови дивилися англомовні фільми та серіали в оригіналі», - зізналася Яна.

Після ретельної підготовки настає час найвідповідальнішого етапу – написання зовнішнього незалежного оцінювання. Дівчата одноголосно заявили, що математика далася їм без труднощів. Як зазначили школярки, завдання не були надзвичайно складними, на більшість питань були 100% впевнені у правильності відповідей, тому, напевно, у черговий раз довели собі, що добре знають математику.

Реклама

Без курйозів ніяк. «Найбільше труднощів виникало у написанні фізики. Багато задач були взяті з профільного рівня вивчення предмету, хоча у школі ми проходили рівень стандарту. Шкільна програма не зовсім розрахована на те, що школярі мають готуватися до здачі тестування. Тобто навчальних годин з таких предметів, як фізика чи хімія, було замало, аби пройти усі теми, що виносять на ЗНО, не кажучи вже про те, щоб розв’язувати задачі», - зазначила Валерія.

Загалом дівчата задоволені своїми результатами. Випускниці відгукуються про зовнішнє незалежне оцінювання: «Я вважаю, що ЗНО є хорошою системою оцінювання, тому що при перевірці всіх тестів, окрім творів, звичайно, таке поняття як «людський фактор», не відіграє ніякої ролі», - зізнається Яна.

"Якщо дуже захотіти - то усе вдасться" – 02

Валерія Філатова, ЗОШ №11

«Введення зовнішнього незалежного оцінювання значно полегшує вступну кампанію як для абітурієнтів, так і для виконавчих органів вищих навчальних закладів, але я не вважаю, що воно на 100% є чесним, адже знаю про випадки, при яких учням вдавалося списувати», - додала Валерія.

Зараз колишні школярки з головою занурені у вступну кампанію. 200 балів відкривають перед ними чимало дверей престижних вузів. Яна Смужаниця планує вступати до НУ «ЛП». Також документи подавала до ЛНУ ім.І. Франка, УжНУ та КНУ ім. Т.Шевченка. Надала переваги спеціальностям «міжнародні відносини», «філологія» та «менеджмент». «Я обрала їх в першу чергу саме тому, що мені це подобається, по-друге, у цих спеціальностях я бачу перспективу для свого майбутнього. В будь-якому випадку, навики, які я здобуду протягом навчання, знадобляться мені в житті».

Валерія Філатова подала документи до університетів Львова, Києва, Одеси та Івано-Франківська, проте рішучіше налаштована на Львів. Так як дівчина здавала тестування із математики, фізики та географії, то вона планує обрати напрями, що стосуються будівництва та архітектури.

Реклама

Випускниці запевняють, що секретів успіху відмінної здачі ЗНО не існує. «Я вважаю,що здібностей, закладених у нас природою, цілком достатньо. Потрібно лише їх виявляти, розвивати та вдосконалювати. Переконана, що перш за все потрібно бачити і йти до омріяного результату. Вчити потрібно малими порціями, але систематично. І, звичайно ж, вірити у себе та свої сили, і ні в якому разі не потрібно жаліти себе…», - стверджує Валерія.

«Особисто в мене не існує ніяких секретів успіху. Я досягла висот лише завдяки особистій наполегливій праці, так і за допомогою вчителів. Надала сил підтримка з боку сім’ї та друзів, що теж відіграє чималу роль», - запевнила Яна.

Від себе додамо, Мукачево гордиться своїми випускниками! Ми бажаємо вам вступити до омріяного університету на бажану спеціальність, а всю цю радість закріпити бюджетним місцем!

Ці дівчата є прекрасним прикладом досягнення поставленої перед собою мети, звичайно, із певними жертвами. До ЗНО 2016 року у майбутніх випускників ще є час, щоб усе розпланувати, систематизувати та гарненько попрацювати, не забуваючи про відпочинок та позитивні емоції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно