Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сьогодні Геннадій Москаль зустрівся зі словацькими інвесторами

Сьогодні Геннадій Москаль зустрівся зі словацькими інвесторами

Сьогодні Геннадій Москаль зустрівся зі словацькими інвесторами

Керівник краю Геннадій Москаль зустрівся сьогодні, 29 липня, з представниками словацької компанії «Таксон», аби обговорити втілення на Закарпатті проекту зі створення школи ремесла. Ян Хавлік та Йозеф Мікула прийшли в облдержадміністрацію за підтримкою, адже вкласти інвестиції в наш край вони намагаються вже з початку року, але на заваді стоять бюрократичні перепони.

ВІДЕО ДНЯ

«Підприємство виготовляє на ринку Євросоюзу обладнання та меблі з нержавіючої сталі – витяжки, столи, лінії видачі харчових продуктів тощо. Наша продукція користується попитом, як у державних соціальних та освітніх закладах так і в промисловості, - каже Йозеф Мікула. - На Закарпатті ми плануємо налагодити виробництво, а також створити школу ремесел - навчати та долучати до виробництва закарпатську молодь. Ці плани плануємо втілити на базі професійно-технічного училища №19. Уже є попередні домовленості і з керівництвом навчального закладу і з Фондом держмайна взяти в оренду одне з приміщень ПТУ, однак за більше ніж півроку всі ці плани так і залишились невтіленими».

Присутній на зустрічі начальник регіонального відділення Фонду Державного майна по Закарпатській області Василь Андрусь поінформував, що всі дії із приміщенням навчального закладу належать до компетенції Міністерства освіти. Тільки зі схвалення Міністерства можливо надати в оренду вільну будівлю ПТУ. Відповідні листи вже надсилалися, однак відповіді за багато місяців так і не дочекалися.

Реклама

Геннадій Москаль запевнив словацьких підприємців, що зробить все від нього залежне, аби вони змогли інвестувати в наш край. «Нині ми зацікавлені в іноземних інвестиціях так, як ніколи, - наголосив керівник Закарпаття. – Я особисто напишу листа Міністру освіти Сергію Квіту і зв’яжуся з ним, аби він його прочитав і дав позитивну відповідь. Після цього фонд Держмайна почне процедуру оформлення – здійснить незалежну оцінку та встановить суму оренди. Половина з цих коштів, згідно з законом, направлятиметься в державний бюджет. Решту ж ви розподілятимете – на рахунок навчального закладу та на реконструкцію будівлі».

«Якщо ж у вас виникатимуть будь-які проблеми, звертайтеся безпосередньо до мене. Ми одразу їх вирішимо», - запевнив Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно