Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ситуацію на Солотвинському солеруднику вивчатиме Європейська комісія

Ситуацію на Солотвинському солеруднику вивчатиме Європейська комісія

Ситуацію на Солотвинському солеруднику вивчатиме Європейська комісія

Уряд відреагував на пропозицію голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка щодо залучення іноземних партнерів до вирішення проблем Солотвинського солерудника.

ВІДЕО ДНЯ

В урядовому дорученні Мінагрополітики ДСНС, МЗС, Мінприроди йдеться про узгодження із угорськими, румунськими і словацькими партнерами спільного звернення на адресу Європейської комісії щодо невідкладного проведення оцінки ризиків та загроз ситуації на території державного підприємства «Солотвинський солерудник», - інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

Критична ситуація, яка склалася на Закарпатті у селищі Солотвино відома експертам Європейської Комісії і викликає серйозне занепокоєння, оскільки можливість забруднення басейну річки Тиса становить реальну загрозу довкіллю і може призвести до поширення деструктивних геологічних процесів у прикордонні включно з Угорщиною та Румунією. На думку сторони ЄС, зазначену проблему слід вирішувати комплексно, шляхом переселення мешканців та тимчасового «замороження» об’єктів видобутку.

Реклама

Проте першим етапом на цьому шляху має стати оцінка ризиків та загроз довкіллю, яка може бути здійснена у рамках Адміністративної домовленості між ДСНС України та Генеральним Директоратом «Навколишнє середовище» Європейської Комісії за результатами аналізу та оцінки ризиків експертами ЄС, за існуючою практикою, може бути розроблений спільний план заходів з попередження критичної ситуації у вигляді пілотного проекту з мінімізації негативних наслідків впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище.

Ситуацію на Солотвинському солеруднику вивчатиме Європейська комісія – 01
Реклама
Ситуацію на Солотвинському солеруднику вивчатиме Європейська комісія – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно