Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кількість автомобілів, які стоять на українсько-угорському кордоні, вчора сягнула кількох тисяч

Кількість автомобілів, які стоять на українсько-угорському кордоні, вчора сягнула кількох тисяч

Кількість автомобілів, які стоять на українсько-угорському кордоні, вчора сягнула кількох тисяч

На українсько-угорському кордоні утворилися затори. Кілька тисяч машин стоять у бік України на пунктах пропуску «Чоп – Захонь», «Лужанка – Берегшурань», «Вилок – Тисабеч».

ВІДЕО ДНЯ

«Я тільки що був на Захоні: стоїть пробка з легкових авто, близько 200 мікроавтобусів, 30-40 великих бусів, по 50-60 чоловік у кожному, – розповів високопоставлений співробітник Чопської митниці. – Справа в тому, що в Європі розпочався традиційний період відпусток, він триватиме два тижні, і наші заробітчани рвонули додому: побачити сім’ю, передати гроші».

У вихідні машини стояли в пробці по 4-5 годин, вчора скоротилося наполовину. «З боку Угорщини пішли назустріч, відкрили смуги зустрічного руху. Але тут дала збій вже наша митниця, не вистачало рук, – розповів місцевий житель Андрій Беца. – Стояти жарко, спасибі, з угорської сторони розносили воду». Плутанини додав і новий порядок пропуску, введений Угорщиною. Митники видають кожній машині спеціальні талончики для декларування, куди потрібно записувати номер шасі та кузова, дані водія, навіть кількість бензину/солярки в бензобаку.

Реклама

«Це допомогло в боротьбі з солярщиками («легкі» контрабандисти, перевозять паливо через кордон в своєму бензобаку і зливають угорським фермерам. – Авт.), вони дійсно втратили свій заробіток. Зате на оформлення кожного авто тепер витрачається 10-15 хвилин з-за мовного бар’єру», – сказав митник.

В управлінні Держфіскальної служби Закарпаття запевнили, що українські митники працюють в звичайному режимі, а ситуацію пояснили внутрішніми процесами на угорської митниці. «Минулого тижня там затримали 18 співробітників, і тепер угорська сторона ускладнила перевірки – із-за цього йдуть затримки і виникають черги, – розповіли в прес-службі управління. – Крім того, по їх законодавству на кордонах з країнами, що не входять в Євросоюз, час на перевірку одного авто не може бути менше 10 або 15 хвилин».

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно