Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівська православна єпархія вже зібрала для населення Донбасу біля трьох тон допомоги та 16 тисяч гривень

Мукачівська православна єпархія вже зібрала для населення Донбасу біля трьох тон допомоги та 16 тисяч гривень

Мукачівська православна єпархія вже зібрала для населення Донбасу біля трьох тон допомоги та 16 тисяч гривень
Згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 19 червня 2014 року, про збір допомоги постраждалому мирному населенню Донецької та Луганської областей з благословіння Високопреосвященнійшого Феодора,...

Згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 19 червня 2014 року, про збір допомоги постраждалому мирному населенню Донецької та Луганської областей з благословіння Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в Мукачівській Православній єпархії було оголошено збір гуманітарної допомоги (продукти харчування, одежа, засоби гігієни, кошти, тощо) у всіх благочинних єпархії.

ВІДЕО ДНЯ

Інформованість суспільства сьогодні дуже велика, тож почувши звістку про можливість допомоги мирному населенню прихожани практично всіх храмів нашої єпархії в короткий термін згодились допомогти. Адже ми є єдиний народ, як єдиний організм нашої країни і як пише святий апостол Павло коли в організмі болить хоча б найменший з його членів – весь організм відчуває це.

Спілкуючись в телефонній розмові з секретарем Донецької єпархії протоієреєм Георгієм Гуляєвим було з’ясовано, що в Святогірській лаврі спромоглися приютити більше ніж 500 мирних біженців, а в самому місті Святогірську зосереджено більше 25 тисяч людей які покинули свої домівки під загрозою життя. Святогірська лавра кожного дня годує більше 10 тисяч людей.

Реклама

Почувши цю інформацію наша допомога є зосереджена саме для цих людей.

Найактивнішим в допомозі стали Іршавське та Мукачівське благочиння.

Реклама

Загалом на сьогодні зібрано біля трьох тон допомоги та 16 тисяч гривень потребуючим.

Представники Мукачівського молодіжного братства на честь преподобного Сергія Радонежського активно допомогли упакувати та завантажити пожертвувані речі та продукти представникам мирного, потерпілого населення східного регіону нашої України.

На даний час триває збір допомоги і в найближчий час сподіваємось відправити нову партію допомоги нашим братам та сестрам в Христі.

Реклама

"Дуже просимо «гарячі голови» звернути увагу на те, що це – не політична акція, а прояв християнської любові та підтримка в скрутну хвилину тим, хто цього реально потребує!", – зазначає Василій Юрина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно