Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Володимир Чубірко та Геннадій Москаль взяли участь у Днях українсько-угорського добросусідства

Володимир Чубірко та Геннадій Москаль взяли участь у Днях українсько-угорського добросусідства

Володимир Чубірко та Геннадій Москаль взяли участь у Днях українсько-угорського добросусідства
ВІДЕО ДНЯ

Делегація Закарпатської області взяла участь у Днях українсько-угорського добросусідства між Закарпатською та Саболч-Сатмар-Березькою областями, які відбулися сьогодні в угорському місті Ойок.

Участь у заході взяли голова обласної ради Володимир Чубірко, голова ОДА Геннадій Москаль, народний депутат України Василь Брензович, перший заступник голови облради Михайло Попович, голова постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації Михайло Кічковський, голови районних рад області, депутати облради та сільські голови.

Реклама

Угорське місто Ойок, що в 30 кілометрах від українсько-угорського кордону лише чотири роки тому отримало статус міста. У ці дні тут традиційно проводять і «Весільний» фестиваль. Фольклорна програма почалася із традиційного угорського весілля за участі делегації з України, Болгарії, Словаччини, Польщі. Весільна церемонія почалася з урочистої ходи, яку супроводжував мер міста Ойок Міклош Керекеш разом з представниками офіційних делегацій, - інформує прес-служба Закарпатської облради.

Із 2013 року тут проводять і Дні українсько-угорського добросусідства. Ойок має побратимів у Словаччині, Румунії, Польщі та Україні. Зокрема його побратимом є села Часлівці і Велика Добронь Ужгородського району та село Верб’яж Воловецького району. Гостей привітали міський голова Ойока Міклош Керекеш, голова Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Оскар Шестак, заступник Держсекретаря Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Жолт Чутора. Вони відзначили важливість розвитку співробітництва та добросусідських відносин між нашими областями, територіальними громадами та країнами в цілому.

Реклама

Привітав учасників заходу і голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. «У нашої країни нелегкі часи, ми боремося з російським агресором, відстоюємо свою незалежність. У цій боротьбі ми постійно відчуваємо підтримку наших друзів по всьому світу. Особливо приємно, що одним з наших партнерів у Європі є Угорщина. Ви лікуєте наших поранених, збираєте гуманітарну допомогу, сприяєте втілювати проекти щодо підтримки реформ. Щиро дякуємо вам, друзі, за вашу підтримку.

Набутий угорськими друзями досвід співробітництва відкриває перед нами перспективи щодо подальшого розвитку ділового партнерства, економічного та соціально - культурного співробітництва. Впевнений, що наші регулярні зустрічі та активний діалог сприятимуть досягненню поставлених нами цілей», - зазначив керівник облради

Сьогодні понад 50 територіальних громад наших міст і сіл мають угоди про співробітництво з партнерами Угорщини, переважно області Саболч-Сатмар-Берег. Але ще багато міст і сіл краю бажають встановити дружні зв’язки. Ключовим елементом співробітництва є угода між Закарпатською обласною радою та Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини про співпрацю у виконанні проектів розвитку, що здійснюються в рамках Східного партнерства ЄС в Україні. На їх основі реалізується цілий ряд програм і проектів соціально-економічного розвитку наших територіальних громад.

Реклама

У ході Днів добросусідства Володимир Чубірко та Геннадій Москаль провели зустрічі з Оскаром Шестаком та Жолтом Чуторою.

Офіційна частина свята була продовжена великою культурною програмою, у якій своїми співами і танцями присутніх милували численні колективи, в тому числі із Закарпаття.

Фестиваль ще раз продемонстрував, що добросусідські спілкування, обмін набутим досвідом життя в Європейському Союзі активно сприятимуть поглибленню вже діючих зв’язків і започаткуванню нових, просуванню українського суспільства в його євроінтеграційних прагненнях.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно