Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рідний брат Михайла Ланьо потрапив у будівельний скандал

Рідний брат Михайла Ланьо потрапив у будівельний скандал

Прізвище Ланьо знову фігурує в скандалі на Закарпатті. Правда, тепер йдеться не про народного депутата, а про мера міста Свалява.

ВІДЕО ДНЯ

Ця стара комунальна котельня знаходиться в самому центрі міста Свалява. Те, що її продали з аукціону, жителі сусідньої багатоповерхівки дізналися, коли новий приватний власник огородив ділянку і почав будівництво. Будівництво перекрило проїзди і захопило частину прибудинкової території.

"Не знали. Особисто до нас, до громади вони мали звернутися. Коли ми побачили, що це вже будівництво ведеться, то це вже не чутки", - обурюється мешканка Сваляви Марія Василівна.

Реклама

Жителі побоюються, що на місці котельні тут, в тісному подвір’ї, виросте багатоповерхівка. Так їм сказали самі робітники. Хоча дозвільних документів на ведення будівельних робіт підприємцю ніхто не видавав.

"На сьогоднішній день ще не оформлені дозвільні документи, так як я ніякі документи не видавала на будівництво. Вони без них не мали б отримати декларацію про початок будівельних робіт", - прокоментувала завідувачка сектором містобудування та архітектури Свалявської РДА Любов Мигович.

Реклама

Вести незаконне будівництво "під носом" у мерії, а вона знаходиться через дорогу, у звичайного громадянина не вийшло б.

Допомогли підприємцю родинні зв’язки, стверджують люди. Адже батько бізнесмена - колишній начальник місцевої міліції. А ще ось, що говорять городяни.

"Родинні зв’язки... Люди і зараз бояться на камеру говорити, давати інтерв’ю. Бояться помсти з їхнього боку. Далеко ходити не потрібно. Мукачево - перший приклад. Без мера міста, без його дозволу нічого не може робитися", - пояснює житель Сваляви Олег.

Реклама

"Це моя власна викуплена земля під комерційну діяльність, на ній я можу побудувати будівлі комерції", - це говорить сам підприємець Олександр Курах. Він заперечує звинувачення в кумівстві і яких-небудь зв’язках з мером міста.

- Мій батько був начальником міліції 25 років тому. Це не має до цього ніякого відношення абсолютно.

- Чи маєте ви якісь родинні зв’язки з мером?

- Ніяких, абсолютно!

- Дружні може стосунки?

- Ну, я часто звертаюся до міськради, часто до керівництва, іноді до мера, але це рідко.

Мер Сваляви Іван Ланьо - рідний брат нардепа Михайла Ланьо, відомого по мукачівської перестрілці. Довідатися щось у нього самого не вдалося. Він на нараді в Ужгороді і на роботу не повернеться, як повідав нам його заступник.

Реклама

- Чи є у нас шанс сьогодні ще з ним зустрітися?

- Ні.

Жителі Сваляви обурені тим, що на їхні скарги ніхто не реагує. Зверталися в прокуратуру - звідти відправили в архітектурну інспекцію, мовляв, будівництво не входить до компетенції прокуратури.

А в інспекції заявили, перевіряти приватне будівництво, навіть незаконне, не будуть, в Кабміні заборонили. Тепер, активісти планують звертатися в Київ - до Генпрокуратури та МВС.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно