Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті масово горить сухостій

На Закарпатті масово горить сухостій

Понад 30 гектарів спаленого сміття й сухої трави – такі наслідки пожеж в екосистемах, які трапилися протягом 8-9 серпня. Загалом на вихідних виникло 28 таких загорань. Традиційним «лідером» по кількості пожеж став Ужгородський район, де зафіксували 12 випадків. Сім пожеж було на Виноградівщині, п’ять – на Мукачівщині й по одному загоранню – у Хустському, Рахівському, Великоберезнянському та Берегівському районах.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом із початку року суха рослинність на території Закарпатської області горіла 568 разів. Внаслідок цих пожеж у краї вигоріло майже 620 гектарів сухотрав’я. Це негативно впливає на довкілля, адже вогонь знищує родючий шар ґрунту. Крім того, їдкий дим від спалювання трави шкідливий для здоров’я людей, - констатують в У ДСНС України в Закарпатській області.

Нерідко такі пожежі призводять до загорань розташованих поруч будівель, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж у лісових масивах краю, у зв’язку з чим громадянам та державі  наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Реклама

У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до людей із закликом завадити виникненню пожеж в екосистемах. Для цього будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем, не залишайте без нагляду розведене багаття, не розпалюйте вогнища біля будинків і садиб, а також у жодному разі не спалюйте скошену траву, чагарники чи сміття й не дозволяйте робити цього дітлахам. Пам’ятайте, що тільки виконання цих правил дозволить уникнути розгулу вогняної стихії.

На Закарпатті масово горить сухостій – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно