Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нащадки династії Габсбургів відвідали реабілітаційний центр «Дорога життя»

Нащадки династії Габсбургів відвідали реабілітаційний центр «Дорога життя»

Нащадки династії Габсбургів відвідали реабілітаційний центр «Дорога життя»

Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» в Ужгороді приймає сьогодні, 10 серпня, делегацію з Австрії на чолі з нащадками династії Габсбургів. Приїхали до діток з особливими потребами Герта Маргарета Габсбург-Лотрінген, її чоловік Шандор та син Йорґ. Австрійці активно підтримують «Дорогу життя» через благодійні фонди, організацію «Flamme des Friedens» ("Полум’я миру") та організацію Посольства миру в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Директор реабілітаційного центру Олег Кириленко провів екскурсію в новому приміщенні та розповів про плани медико-соціального закладу. Керівник «Дороги життя» подякував за підтримку громадським організаціям Австрії та Ужгородській міській раді.

«В Україні не так часто буває, що приватні, громадські організації, які займаються соціальною роботою настільки активно підтримує місто. Ми отримуємо досить значне фінансування з міського бюджету», – наголосив Олег Кириленко.

Реклама

Герта Маргарета Габсбург-Лотрінген поспілкувалася з вихованцями центру та їхніми батьками, дітям вручили іграшки та значки. Вона також розповіла, що для «Дороги життя» зібрано досить значну гуманітарну допомогу, в тому числі меблі, зараз ця партія просто чекає на відправлення.

«Я хочу подякувати директору центру за велику роботу і муніципальній владі за підтримку. Реабілітаційний центр «Дорога життя» розвивається стрімко та якісно, навіть за європейськими мірками. Чесно кажучи, ми дуже здивовані. Тут дуже красиво, все зроблено на найвищому рівні», – розповіла пані Герта.

Реклама

Також вона наголосила, що асоціація «Полум’я миру» співпрацює з Закарпаттям через посла Посольства миру в Україні, генерала Віктора Голіна, який координує всю роботу.

«Я бачу які хороші діти тут навчаються і хочу сказати, що ми докладемо максимальних зусиль, щоб їхнє життя стало ще кращим. Учора в Географічному центрі Європи біля Рахова ми відкрили знак «Полум’я Миру», який символізує потребу миру в Європі. Бажаю всім миру», – розповів Віктор Голін.

Заступник міського голови Володимир Фленько також подякував австрійцям за допомогу Закарпаттю та династії Габсбургів, яку з нашим краєм об’єднує хороша історія.

Реклама

«Ваша сім’я є символом того, що Європа єдина. А те, чим ви допоможете цим дітям, Бог поверне вам сторицею», – наголосив Володимир Фленько.

Кожному члену делегації з Австрії подарували по теплому подарунку – свічці, яку виготовили вихованці «Дороги життя» власними руками. Відтак всі зробили спільне фото на пам’ять.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно