Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівське товариство "Шалом!" у колі друзів відзначило свято Шавуот

Мукачівське товариство "Шалом!" у колі друзів відзначило свято Шавуот

Мукачівське товариство "Шалом!" у колі друзів відзначило свято Шавуот
У суботу, 7 червня 2014 року, в міській бібліотеці ім.О.Духновича відбулося святкове зібрання. Приводом для цієї події було відзначення свята єврейського народу Шавуот. Завдячуючи активу міського...

У суботу, 7 червня 2014 року, в міській бібліотеці ім.О.Духновича відбулося святкове зібрання. Приводом для цієї події було відзначення свята єврейського народу Шавуот.

ВІДЕО ДНЯ

Завдячуючи активу міського товариства «Шалом !» та працівникам бібліотеки - Марії Міклі та Тетяні Туряниці, присутні поринули в атмосферу свята, про яке частина з них знали до цього дуже мало. Саме слово Шавуот у перекладі з івриту означає «тижні». Власне через сім тижнів після виходу євреїв з Єгипту, Господь явився Мойсею на горі Синай і подарував вчення, Тору.

Між святами Песах і Шавуот існує тісний зв’язок, як відомо, на Песах євреї отримали від Бога свободу, а на Шавуот – моральні закони (10 заповідей), які допомагають зрозуміти різницю між добром і злом, стати кращими, добрішими та щасливішими.

Реклама

Тож і дорослі, і малі мали можливість довідатися багато цікавого не тільки про саме свято Шавуот, а й про й про інші свята та традиції древнього народу, видатних людей.

Не оминули присутні і питань, над якими працює товариство, найважливіших подій, які відбуваються в нашій країні, висловивши переконання у мирному вирішенні конфліктних ситуацій на сході нашої держави. Не обійшлося на святі і без тонкого гумору: палкий популяризатор єврейської культури та традицій пані Міра Максименко, пояснила сам факт відзначення свята у суботу - необхідністю поєднати його з інавгурацією легітимно обраного Президента України Петра Порошенка, яка відбулася кількома годинами раніше.

Реклама

На завершення всі присутні отримали цікаві та приємні подарунки, які безперечно нагадуватимуть їм про приємно проведений час та свято Шавуот, яке відзначається не тільки в древньому Мукачеві, а й по всьому світу.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно