Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорці прийняли українських бійців АТО на лікування

Угорці прийняли українських бійців АТО на лікування

Їх п’ятеро – по два бійця з Національної гвардії та Збройних Сил України й один представник "Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". У всіх – важкі поранення.

ВІДЕО ДНЯ

Первинну медичну допомогу отримали у відомій обласній клінічній лікарні імені Мечникова міста Дніпропетровська. За важкістю травм їх відібрали фахівці Міністерства оборони для подальшого лікування в Будапештському військовому шпиталі.

"Ми щиро вдячні Угорщині за підтримку, людяність і чуйність до нас у важкі часи,- каже старший групи В’ячеслав.- Кожен з моїх побратимів пройшов через непрості випробування. Один, молодший сержант Сергій з Миколаєва, – ще й зараз лежачий, в бою він одержав два кульові поранення".

Реклама

Розмовляємо з добровольцем “Правого сектору” Олександром. Він захищав Донецький аеропорт. Потрапив під мінометний обстріл. По шпиталях – уже сьомий місяць. Все ще ходить з паличкою. Делікатно питаю, чи чув про події в Мукачеві. Каже, що чув. Але не знаючи подробиць, коментувати подію не став. 

"Кожен з нас безмежно любить Україну,- підключається до розмови Сергій.- У свої 47 я теж пішов у АТО добровольцем. У мене два сини – вже знайомий вам Микола, і молодший Андрій, якому лише 14. Але обидва готові в будь-яку хвилину стати на захист незалежності нашої держави".

Реклама

Поки чекали на кордоні в Лужанці медиків з Будапешта, чоловіки розповідали про події на Сході. Реалії не завжди співпадали з тим, що бачимо по телебаченню. Але це вже тема іншої розмови…

За лічені хвилини поранені "передислокувались" в "амбулаційні" автівки угорців, тепле прощаючись із супроводжуючими, коротко знайомлюючись із тими, хто їх зустрів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно