Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині розглядають проект відновлення надпису на горі Капуна

На Тячівщині розглядають проект відновлення надпису на горі Капуна

На Тячівщині розглядають проект відновлення надпису на горі Капуна

Гора Капуна є візитівкою не тільки села Руське Поле, а й усього Тячівського району. Вона добре відома жителям краю та туристам завдяки оригінальному напису «МИР», висадженого деревами на схилі гори, який гарно видно з автошляху Ужгород-Рахів.

ВІДЕО ДНЯ

На самій верхівці Капуни встановлені два великі хрести: православний і католицький. Є там пам’ятник загиблим туристам, які злітали з Капуни на дельтапланах, - повідомляють у Тячівській райдержадміністрації.

Дуже прикро, що впродовж останніх років за зеленими насадженнями не велось належного догляду, і на сьогодні окремі літери слова МИР важко розпізнати. Неприємно усвідомлювати, що цікавинка краю, почала просто зникати на наших наших очах.

Реклама

Вирішенням цього питання керівництво Тячівської райдержадміністрації зацікавилось ще минулого року, однак з певних причин задум відновити напис на Руськополівській горі наразі не втілено в життя. Цього року, дану ідею більш активно почали розглядати після пропозиції представників громадських оранізацій та волонтерів району. Повернути Тячівщині одну з її оригінальних принад домовлено в рамках відзначення 24-ї річниці незалежності України.

Втілення її потребує колосальної роботи, тому проект планується реалізувати в кілька етапів. Найперше необхідно повністю розчистити від чагарників весь схил гори, підготувати територію, тільки після цього можна приступити до висаджування дерев. Та ще й не будь-яких. За словами фахівців тільки окремі насадження зможуть прижитись на горі через особливості її розташування.

Реклама

«Агенцією регіонального розвитку Тячівського району», під керівництвом Леоніда Рибара, розроблено два проекти впорядкування гори Капуна, які запопоновано громадськості для розгляду.

1 – відновлення напису «МИР» за допомогою зелених насаджень, як воно і було до цього.

2 – відновлення напису «МИ» за допомогою зелених насаджень, а замість літери «Р» викласти тризуб із каменю.  

Реклама
На Тячівщині розглядають проект відновлення надпису на горі Капуна – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно