Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Під час фестивалю «Лемківська ватра» великоберезнянські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Під час фестивалю «Лемківська ватра» великоберезнянські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Під час фестивалю «Лемківська ватра» великоберезнянські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»
ВІДЕО ДНЯ

16 серпня у с. Кострино Великоберезнянського району відбувся традиційний етнографічний фестиваль «Лемківська ватра». Не залишилися осторонь цієї події й закарпатські рятувальники. Під час заходу представники ДСНС влаштували акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», покликану навчити населення правилам безпечної поведінки.

У рамках акції в місці проведення фестивалю представники гірського пошуково-рятувального відділення с. Вишка Великоберезнянського району організували демонстрацію рятувального обладнання й пізнавальні бесіди з усіма охочими. На розгляд публіки виставили альпіністське спорядження, яке рятувальники використовують для пошуку потерпілих. Це, зокрема, снігоступи, льодоруби, щупи, карабіни й мотузки тощо. Також люди мали можливість роздивитися рації, біпери та медичне обладнання гірських пошуковців, - йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

За три години, протягом яких тривала акція, до столу рятувальників підійшли близько ста дітей – переважно школярі віком від 12 до 15 років. Їх неабияк зацікавило все, що показували й розказували бійці ДСНС. Молодь багато розпитувала про особливості роботи гірських пошуковців: як вони знаходять людей у горах, як надають першу допомогу постраждалим і як транспортують їх до лікарні. Рятувальники охоче відповіли на всі запитання школярів і, користуючись нагодою, нагадали дітлахам правила безпечної поведінки. Не забули бійці ДСНС й нагадати про обов’язкову реєстрацію в рятувальній службі під час виходу в гори. Так, гості фестивалю дізналися більше про те, як слід поводитися в горах і в лісових масивах, як орієнтуватися на місцевості та як облаштувати ночівлю на природі, як захистити себе під час грози й чимало інших корисних речей.

Нагадаємо, що під час фестивалю голова ОДА Геннадій Москаль заговорив на закарпатському діалекті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно