Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Тячеві обговорювали проблему якості питної води

У Тячеві обговорювали проблему якості питної води

18 серпня в Тячівській райдержадміністрації відбулось засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надвичайних ситуацій, яке пройшло за участі керівника апарату Богдана Макусія та завідувача сектору з питань цивільного захисту населення Василя Бокотея.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше присутніми обговорено шляхи вирішення проблемного питання, що стосується якості питної води у приватному секторі міста Тячів, в якій виявлено вміст нафтопродуктів, - повідомили у Тячівській РДА.

З приводу цього проведено лабораторне дослідження проб води відібраної з індивідуальних колодязів по вулиці Річна та Незалежності.

Реклама

Таким чином виявлено, що в окремих із проб води вміст нафтопродуктів та марганцю перевищує нормативи і не відповідає гігієнічним вимогам до питної води, призначеної для спождивання людиною.  

Як зауважив голова Тячівської міської ради Іван Ковач, дане питання є надзвичайно важливим і його вирішення є першочерговим. Насамперед, слід подбати про людей, посилити роз’яснювальну роботу серед мешканців проблемного приватного сектору щодо заборони вживання забрудненої води та забезпечити постачання до них якісної води. Розглянуто варіант проведення водогону з вулиці Комсомольської.

Реклама

Одночасно відповідальним службам слід провести ще кілька лабораторних досліджень проб води, щоб з’ясувати якість питної води на інших вулицях. Крім того, необхідно визначити причину потрапляння шкідливих речовин у воду, масштабність поширення проблеми, щоб зрозуміти якими шляхами її можливо усунути.

Надалі присутніми розглянуто питання щодо стану протипожежного захисту природних екосистем та додаткових заходів із запобігання виникнення пожеж у лісових масивах, сільгоспугіддях та оперативного реагування на них. Звернуто увагу на важливість налагодження співпраці між органами місцевого самоврядування, керівництвом лісових господарств і правоохоронними органами з метою контролю за дотриманням правил протипожеженої безпеки та в питаннях вжиття заходів з ліквідації наслідків загорання лісових масивів, спалювання сухої трави, в інших подібних випадках.

По завершенню обговорення з приводу вищенаведених питань дано ряд доручень кеірвникам структурних підрозділів райдержадміністрації, представникам окремих служб, установ та організацій.

Реклама

 

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно