Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати розглянуть програму створення центру допомоги дітям, хворим на аутизм

Закарпатські депутати розглянуть програму створення центру допомоги дітям, хворим на аутизм

Закарпатські депутати розглянуть програму створення центру допомоги дітям, хворим на аутизм

Впродовж трьох місяців при Закарпатській ОДА працювала робоча група, що розробляла проект обласної програми «Про психолого-педагогічний та медико-соціальний супровід дітей з розладами аутистичного спектру». Створена з ініціативи громадської організації «Щасливі діти» та батьків дітей, хворих на аутизм, вона зібрала представників департаментів освіти і науки, фінансів, соціального захисту населення, психолого-медико-педагогічної консультації, управлінь охорони здоров’я, служби у справах дітей облдержадміністрації та Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також фахівців БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті».

ВІДЕО ДНЯ

Результатом кількамісячної роботи групи став проект обласної програми, який, в разі позитивного голосування депутатів обласної ради, дозволить впровадити ряд дуже важливих заходів, направлених на своєчасне виявлення у дітей розладів спектру аутизму, а також забезпечення подальшого психолого-педагогічного та медико-соціального супроводу, - повідомили у ГО "Щасливі діти".

Для цього програмою пропонується створення на базі обласної психолого-медико-педагогічної консультації при департаменті освіти і науки ОДА обласного інклюзивного ресурсного центру розвитку дитини. У цьому центрі працюватимуть фахівці (логопеди, дефектологи, психологи тощо), котрі допомагатимуть дітям з розладами аутистичного спектру з реабілітацією. Програма розрахована на 5 років та передбачає, окрім фінансування з обласного бюджету, можливість залучення до підтримки проекту небайдужих меценатів та міжнародних партнерів, котрі переймаються проблемами дітей та дорослих з розладами аутистичного спектру.

Реклама

Останнє ж слово буде за обласними депутатами. Якщо вони підтримають громадську ініціативу, на Закарпатті може бути створений унікальний ресурсний центр, якого немає наразі в жодному обласному центрі України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно