Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тячівщину відвідав заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан

Тячівщину відвідав заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан

Тячівщину відвідав заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан

Головна мета візиту поважного гостя - моніторинг ситуації в галузі спорту, загальні настрої молодіжного середовища, розвиток транскордонного співробітництва тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед у Тячівській райдержадміністрації відбулася офіційна зустріч керівництва району з київським посадовцем. Під час розмови очільник РДА Василь Дем’янчук коротко окреслив напрацювання, стан інфраструктури та розвитку спорту.

- Найбільше на сьогодні нам потрібні спортивні майданчики у сільській місцевості. У нас дуже талановита і перспективна учнівська молодь, однак відповідної матеріальної бази для занять нема. Якщо у Тячеві працює басейн, діють різноманітні спортивні клуби та секції, то у селах чи не єдиним доступним видом спорту є футбол, - зауважив Василь Юрійович.

Реклама

Відтак з метою кращого ознайомлення з ситуацією на місцях керівником району було запропоновано поїздку по населеним пунктам. Василь Дем’янчук наголосив на проблемі поганого стану доріг, що негативно впливає на всі сфери життя, - констатують у прес-службі Тячівської РДА. 

Особливо це затримує розвиток туризму та інвестицій, які мають на Тячівщині неабиякий потенціал. Тож для порівняння спочатку проїхалися по занедбаних дорогах, надалі - де вже зроблено ремонт.

Реклама

Цікаво і змістовно пройшла зустріч у Солотвинській селищній раді, на якій голова Юрій Ухаль розповів про транскордонне співробітництво, а також про ті проекти, які вдалося реалізувати  за рахунок виграних грантів. На сьогодні тут відкрито громадський ресурсний центр "Надія", який активно співпрацює з різними закордонними організаціями та фондами.

Зокрема, було організовано чимало нарад, наукових конференцій та зустрічей щодо ситуації на Солотвинському солеруднику. Крім того, у рамках підписаних угод із закордонними містами-побратимами проводяться обміни делегаціями, які беруть участь у спортивних та інших культурно-масових заходах.

Заступник міністра Микола Мовчан позитивно оцінив таку співпрацю, відзначивши, що Закарпаття на прикладі Солотвина зі своїм близьким розташуванням до Європи, насправді показує позитивну динаміку в питанні євроінтеграції.

Реклама

Відтак пообіцяв своє сприяння із залученням в наш край інвестиційних проектів, які б сприяли покращенню дорожньої інфраструктури, об’єднанню громад та розвитку спорту й громадянського суспільства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно