Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський піротехнік отримав почесну нагороду від Кабінету Міністрів України

Закарпатський піротехнік отримав почесну нагороду від Кабінету Міністрів України

Закарпатський піротехнік отримав почесну нагороду від Кабінету Міністрів України

Мужність та самовідданість закарпатських рятувальників не залишаються поза увагою і на найвищому державному рівні. До прикладу, працю молодого бійця ДСНС, заступника начальника групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, капітана служби цивільного захисту Олександра Кирилюка оцінили в Уряді. Олександра відзначили Премією Кабінету Міністрів за особливі досягнення у розбудові України в 2013-2014 роках у номінації «За особисту мужність».

ВІДЕО ДНЯ

Ця премія присуджується до Дня молоді особам віком до 35 років за особливі досягнення у розбудові нашої держави, досягнення якої сприяють розвитку суспільно-економічного життя України та утвердженню її міжнародного авторитету, - повідомили в У ДСНС України в Закарпатській області.

Олександр Кирилюк обрав для себе небезпечну й водночас дуже потрібну сьогодні професію. Адже піротехніки щодня звільняють землю Закарпаття й зони проведення антитерористичної операції від старих і сучасних артилерійських снарядів, мін та бомб, які будь-якої миті можуть вибухнути й забрати життя людей. І роботу свою Олександр виконує дуже якісно. За словами колег, він уміє діяти в складних ситуаціях, здатний швидко зорієнтуватися в критичній обстановці та прийняти своєчасне і правильне рішення.

Реклама

Олександр Кирилюк служить в рядах закарпатських піротехніків із 2008 року. І за цей час встиг зробити чимало корисних справ. Того ж таки 2008-го він брав участь у розмінуванні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів на 275-й артилерійській базі ракет та боєприпасів Міноборони України в с. Новобогданівка, Мелітопольського району, Запорізької області.

У 2011 та 2013 роках Олександр був задіяний у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 61 арсеналу Міноборони України у м. Лозова Харківської області. Крім цього, він знешкодив сотні боєприпасів на території Закарпаття. За один тільки 2013 рік піротехнік знищив 215 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів різних калібрів, 73 мінометні міни, 11 гранат, 100 набоїв. На території 61 арсеналу Міноборони України в м. Лозова Харківської області Олександр Кирилюк знешкодив 1137 боєприпасів, серед яких: 864 артилерійські снаряди, 146 мінометних мін, 99 ручних гранат, 28 набоїв.

Реклама

Сам Олександр зазначає, що не бачить нічого особливого у проробленій ним роботі. Каже, що просто працює на користь Вітчизни й намагається зробити так, аби українські громадяни могли спати спокійно, не остерігаючись раптового вибуху під час порання на городі чи прогулянки в лісі. І заради цього він готовий ризикувати власним життям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно