Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відкрили "Європейський табір" для дітей-переселенців з Донбасу

На Закарпатті відкрили "Європейський табір" для дітей-переселенців з Донбасу

На Закарпатті відкрили "Європейський табір" для дітей-переселенців з Донбасу

На Закарпаття приїхали 80 дітей-переселенців з Донбасу та 20 учасників міжнародних проектів"Джерела толерантності" та тренінгу "Будуємо мости замість стін" віком від 12 до 17 років для участі в "Європейському таборі". Протягом десяти днів учасники табору будуть знайомитися з європейськими цінностями, історією, культурою та традиціями, географією, релігіями, мовами, економічними та суспільно-політичними процесам інших країн, обговорюватимуть проблеми та шляхи їх вирішення в українському суспільстві, - зазначили у повідомленні "EuroCamp 2015".

ВІДЕО ДНЯ

У відкритті заходу взяв участь заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Петік, який привітав дітей з початком табору, побажав їм здобути нові знання та враження. Він також передав подарунки для табору: м’ячі для футболу, волейболу і баскетболу. "Подібні табори є дуже корисними для нашої країни, бо тут ви можете здобути нові знання, пізнати історію, культуру Європи", -  сказав Олександр Петік.

Перед дітьми виступив Йосиф Зісельс, дисидент, громадський діяч, ідейний натхненник проекту: "Наш "Європейський табір" про різні системи цінностей, одну із них ви зможете вибрати для власної реалізації. Важливо, щоб вибрана система, не порушувала вашу душевну рівновагу. Важлива свобода вибору, де кожен з вас зможе реалізувати свої можливості", - наголосив він.

Реклама

Також дітей привітала з відкриттям директор табору Наталя Бакуліна, кандидат педагогічних наук: "Не роби ближньому того, чого не побажаєш собі" - це цінність, на якій базуються людські взаємовідносини і чого треба йти і вчитися у європейському, правовому, демократичному суспільстві", - сказала Наталя.

Потім перед дітьми виступили вихователі табору, які підготували для дітей концерт з європейською поезією, музикою, танцями. Організатори також презентували програму табору, яка передбачає тематичні дні, які показують різні аспекти європейського життя.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно