Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Молодь Мукачівської греко-католицької єпархії рушила пішою ходою до Великого Бичкова

Молодь Мукачівської греко-католицької єпархії рушила пішою ходою до Великого Бичкова

Молодь Мукачівської греко-католицької єпархії рушила пішою ходою до Великого Бичкова

Учора зранку з Хуста понад півтисячі хлопців та дівчат у супроводі тридцяти священиків та помічного єпископа Ніла (Лущака) вирушили пішою ходою до Великого Бичкова.

ВІДЕО ДНЯ

Саме там у ці дні щороку відзначають пам’ять єпископа Теодора Ромжі та вшановують його мощі паломництвом. Почалася ця традиція у 2007 році і з того часу проводиться щороку.

Згуртовані у Христі, з іконою Блаженного Теодора Ромжі, молоді паломники моляться і співають протягом усієї прощі. Загалом подолати пішки їм доведеться 70 кілометрів. Частину шляху вони вже пройшли, адже колона вже дійшла до Тячева, де наразі проходить архієрейська служба Божа. Після богослужіння всі залишаються там на нічліг. Тячівці радо приймають гостей у своїх домівках, цим самим віддаючи належне пам’яті священомученика Теодора.

Реклама

Вже сьогодні зранку молодь вирушить далі. Долаючи далекі кілометри, кожен для себе усвідомлює свою роль у житті Церкви, ще більше зближається з нею і розуміє всю силу та велич Господньої благодаті.

По дорозі до колони паломників приєднуються інші вірники, а перехожі тішаться, що сучасна молодь так міцно зв’язана з церквою.

Реклама

На місце до храму, де знаходяться мощі великомученика Теодора Ромжі, молодь має прибути завтра ввечері.

"Ми надзвичайно раді, що можемо взяти участь у молодіжній пішій ході. Адже окрім живого спілкування, нових знайомств та можливості багато про що подумати в нестандартних умовах, ми маємо змогу на крок стати ближчими до Христа, висповідатися і випросити найголовнішого сьогодні для України – миру. І саме тут, поряд із сотнями такими, як ти, розумієш, що Господь нас не залишить і обов’язково врятує", –ділиться враженнями паломниця Віра.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно