Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тячівські майстрині провели районне свято вишитих рушників

Тячівські майстрині провели районне свято вишитих рушників
ВІДЕО ДНЯ

Районне свято під назвою «Рушник вишиваний – на щастя, на долю…» пройшло на центральній площі у Тячеві. Працівники закладів культури району зібрали близько 500 найкращих рушників, що зберігаються у господинь населених пунктів району та представили їх для огляду всіх мешканців Тячівщини. Відкриттю свята передувала урочиста хода центральною вулицею міста з вишитими рушниками.

Таким чином організатори свята, яким є відділ культури Тячівської РДА, ще раз привернули увагу краян до споконвічних українських традицій, до величності та краси вишитого рушника – національного символу, що є предметом гордості нашого народу, - інформують у прес-службі Тячівської РДА.

Реклама

У рамках відкриття свята з вітальною патріотичною промовою виступив голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук.

Зокрема, він наголосив на важливості проведення таких заходів, які привертають увагу краян до майстерних творінь народних умільців, до самобутньої культури нашого народу, що сприяє відродженню її традицій та національної свідомості громадян України. 

Реклама

Відтак, керівник району привітав присутніх із святковим дійством та наступаючими визначними державними датами – річницею Незалежності України та Днем Державного прапора України.

 - У першу чергу хочу побажати всім українцям миру, який сьогодні так потрібен нашому народу,  нашій країні, кожній українській родині! Давайте зробимо все можливе, щоб наша держава була для людей, а люди працювали на благо розвитку та процвітання рідної країни, - наголосив Василь Дем’янчук.  

Крім того, зі сцени лунали чудові українські композиції у виконанні талановитої молоді району - Олесі Лунгу, Віталія Горбея, Євгенії Рекіти та інших. Наприкінці свята всі присутні приєдналися до створення символічного вишитого рушника.  

Реклама

Тячівці та гості міста охоче зупинялись біля виставки, що повнилась розмаїттям національних оберегів, милувались українськими піснями та фотографувались на пам’ять.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно