Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві привітали найдорожчих у світі людей – матерів (ФОТО)

У Мукачеві привітали найдорожчих у світі людей – матерів (ФОТО)

У Мукачеві привітали найдорожчих у світі людей – матерів (ФОТО)
Уже стає доброю традицією у другу неділю травня відзначати міжнародне свято – День матері, яке уособлює пошану та вдячність найріднішій у світі людині, людині, якій ми завдячуємо найдорожчим –...
ВІДЕО ДНЯ

Уже стає доброю традицією у другу неділю травня відзначати міжнародне свято – День матері, яке уособлює пошану та вдячність найріднішій у світі людині, людині, якій ми завдячуємо найдорожчим – своїм життям.

Це свято має давню та цікаву історію і вперше публічно було підтримано відомою громадською діячкою Джулією Ворд у 1873 році, однак широкої підтримки ні серед американців, ні серед мешканців інших країн воно тоді ще не набуло. Більш наполегливою у прагненні вшанування матерів виявилася інша представниця США, мешканка Філадельфії Анна Джарвіс, яка у 1907 році, у пам'ять про свою матір, виступила з ініціативою вшанування всіх матерів. Тож спочатку у штаті Вірджинія, а з травня 1914 року по всіх Сполучених Штатах Америки почали офіційно відзначати це свято, яке майже відразу було підтримано у багатьох країнах світу, а згідно Указу Президента України від 1999 року воно відзначається і в нашій країні.

Реклама

У Мукачеві до Дня матері, за підтримки міського голови Мукачева Золтана Ленд'єла 7 травня відбувся чудовий концерт вихованців Ужгородського державного училища імені Дезидерія Задора під керуванням Вікторії Свалявчик-Цанько.

11 травня, у неділю, мешканці міста над Латорицею мали гарну нагоду долучитися до свята Дня матері, відвідавши центр культури і відпочинку “Паланок” (директор Варварцева Маріанна). Саме тут зусиллями викладачів та вихованців культурно-мистецького закладу було представлена цікава та насичена програма у репертуарі, якої були українські та німецькі народні пісні та танці, поезія. І наймолодші, і вже більш досвідчені – всі намагалися якнайкраще виступити перед присутніми, адже серед них були не тільки мешканці міста та мікрорайону, духовні наставники та вчителі, а й найдорожчі у світі люди, - матері. Тож можна з впевненістю сказати, що свято пройшло на високому рівні, підтвердженням тому були бурхливі оплески глядачів та відгуки гостей, які завітали цього дня до центру культури та відпочинку “Паланок”, щоб разом відзначити День матері.

Реклама

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно