Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль пояснив, хто винний у поганій якості доріг на Тячівщині

Москаль пояснив, хто винний у поганій якості доріг на Тячівщині

Москаль пояснив, хто винний у поганій якості доріг на Тячівщині

Ситуацію з перекриттям доріг у Тячівському районі, а також причини, чому тут не проводяться ремонти, пояснив голова ОДА Геннадій Москаль:

ВІДЕО ДНЯ

— Ще навесні в Тячівському районі провели наради за участі голів сільських рад, під час яких було чітко сказано — грошей на ремонт доріг із Держбюджету немає, тому доведеться все робити за кошти сільського, районного та обласного бюджетів. Була розроблена проектно-кошторисна документація майже по всіх селах району. Ремонтні роботи почалися з Тересви, продовжилися в Кривій, Тернові, Дубовому, Калинах, Ганичах, зараз вони тривають у Красній. Тільки з районного бюджету Дубовому на ремонт доріг виділили 500 тисяч гривень, Тересві – 950 тисяч, Усть-Чорній – 800 тисяч, Ганичам – 1,8 млн, Нижній Апші – 500 тисяч, Калинам – 900 тисяч, Красній – 900 тисяч, Кривій – 1,8 млн, Нересниці – 1 млн, Новоселиці – 800 тисяч, Терновому – 1,350 млн. Усього – 11 млн 300 тисяч гривень з районного бюджету плюс майже 8 млн грн. із сільських бюджетів, - інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Неприкритими залишилися тільки напрямки Бедевля – Вільхівці та Нересниця – Колодне. Сільські ради, що розташовані на цих напрямках (а саме: Бедевля, Біловарці, Добрянське, Вільхівці, Вільхівські Лази, Угля, Руська Мокра, Новоселиця, Широкий Луг, Тарасівка та Колодне) мали отримати кошти на ремонт доріг із районного та обласного бюджету третім траншем. Була узгоджена позиція голови РДА, голови райради, голів сільських рад та депутатів обласної ради, що необхідні кошти виділять сесіями обласної та районної рад. Але на сьогодні думка в.о. голови Тячівської райради різко змінилася. Він захотів ремонтувати дороги на власний розсуд, у тому числі ті, на які раніше вже виділялися кошти. І ні на які компроміси не йде. У підсумку облрада може не виділити необхідні кошти, оскільки немає узгодженої позиції РДА та райради. А якщо й виділить, то кошти не розподілить районна рада, тому що в їх розподілі заздалегідь закладений конфлікт інтересів різних сільських громад. Тому якщо виділення коштів на ремонт доріг буде зірвано, мешканці Тячівщини мають знати, кому за це дякувати, і кого слід пікетувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно