Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові планують створити спільний центр приготування їжі для міських закладів освіти

У Берегові планують створити спільний центр приготування їжі для міських закладів освіти

У Берегові планують створити спільний центр приготування їжі для міських закладів освіти

Сьогодні у Будинку культури м.Берегова відбулася щорічна педагогічна конференція. На початку Маріанна Пилипенко, начальник управління освіти Берегівського міськвиконкому, підсумувала розвиток дошкільної, середньої, позакласної освіти у 2014/2015 навчальному році та окреслила завдання на 2015/2016 рік. Головними завданнями на цей новий навчальний рік мають стати робота над підвищенням рейтингів учнів у ЗНО та моніторинг викладання предметів, зокрема української та угорської мов.

ВІДЕО ДНЯ

У своїй промові Берегівський міський голова Золтан Баб’як зазначив, що у 2015 році на зміцнення матеріальної бази шкіл та садочків з бюджету міста виділено 6 млн 888 тис. грн. А одним із найбільших досягнень для освітньої мережі міста є завершення ремонту та введення в експлуатацію ДНЗ №16. Враховуючи складне соціально-економічне становище, міська рада виділила кошти на харчування дітей, хоча це тільки 5 грн за обід. Варто зазначити, що загалом обладнання їдалень у закладах освіти міста потребує капітальної модернізації. "У перспективі я вважаю за доцільне створити один центр з приготування їжі для всіх освітніх закладів із сучасним обладнанням. Це можливо втілити і за рахунок економії утримання всіх їдалень, адже дозволить збільшити кошти на харчування та підняти якість і корисну калорійність їжі для наших дітей", - пише мер Берегова на своїй сторнці у Фейсбуці.

Цьогоріч для багатьох батьків великим тягарем стала потреба придбання навчальних підручників. Тому міська рада за рахунок місцевого бюджету виділила 400 тис. грн на 50% оплату підручників для учнів 4-х, 7-х класів.

Реклама

На жаль, цього року на оздоровлення дітей було виділено тільки 102 тис. грн. Однак за рахунок спонсорських коштів літнім відпочинком вдалося охопити більше тисячі дітей. Також позитивним кроком є створення рішенням сесії міської ради туристично-оздоровчого комплексу імені Перені Жігмунда на базі ДНЗ №9. 

Наприкінці конференції щорічною педагогічною премією ім. Августина Волошина було нагороджено директора ЗОШ №1 Оксану Матолич.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно