Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Якою буде архітектура Мукачева: пам’ятник св.Мартину у центрі міста та Пантеон героїв Майдану у Росвигові

Якою буде архітектура Мукачева: пам’ятник св.Мартину у центрі міста та Пантеон героїв Майдану у Росвигові

Якою буде архітектура Мукачева: пам’ятник св.Мартину у центрі міста та Пантеон героїв Майдану у Росвигові
Згідно Генерального плану, який був розроблений з перспективою до 2031 року, центральна частина міста, як архітектурна пам’ятка, повинна залишитись без змін, тільки в зв’язку зі збільшенням...

Згідно Генерального плану, який був розроблений з перспективою до 2031 року, центральна частина міста, як архітектурна пам’ятка, повинна залишитись без змін, тільки в зв’язку зі збільшенням транспортної перевантаженості автошляхів низка вулиць буде переведена на односторонній рух. Нові житлово-адміністративні забудови будуть виконуватись тільки після узгодження архітектурних норм щодо поверховості, фасадів та прилеглих територій.

ВІДЕО ДНЯ

Нині архітектурний відділ міськвиконкому працює над вдосконаленням Генерального плану забудови, адже йому вже 28 років, виникло багато зауважень та нових потреб, як то збільшення прилеглих територій біля багатоповерхівок для забезпечення мешканців місцями для паркування автівок. Приймаються зауваження та пропозиції від мешканців міста.

У своїй доповіді головний архітектор Мукачева Віктор Півцьо повідомив, що до 2017 року планується розробити містобудівний земельний кадастр в електронному вигляді, який буде доступний на сайті мерії, на якому детально буде визначено існуючу забудову, заплановану, а також мережі каналізації, газу та інше.

Реклама

У межах питань розвитку міста було розглянуто і встановлення пам’ятника св.Мартину на місце теперішнього постаменту М.Мункачі, а той буде перенесено в двір дитячої художньої школи. Також представили проект пам’ятника подіям майдану, який планують встановити в Росвигові на площі Героїв Майдану.

Серед інших питань на засіданні прозвучав звіт голови Громадської Ради Марії Гомонай по роботі за рік. Голова громадської організації “Сім’я” Ірина Шуляк порушила питання про причини припинення функціонування басейну при ЗОШ №11, який, до речі, є єдиним в місті критим басейном, де тренуються школярі, котрі беруть участь в обласних змаганнях, що відбудуться незабаром в Ужгороді.

Реклама

Наостанок перший заступник міського голови Ернест Нусер, який був присутній на засіданні як представник міської влади, висловив сумніви щодо планів на розбудову Мукачівського аеропорту – якщо п’ять років тому ця справа була абсолютно реальною, то сьогодні вона під великим питанням. Він також пообіцяв розібратися в причинах закриття шкільного басейну та сприяти відновленню його роботи.

Каріна Корольова

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно