Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття посилює співпрацю з Пардубіцьким краєм Чехії

Закарпаття посилює співпрацю з Пардубіцьким краєм Чехії

Як повідомляє сайт Пардубіцького краю ЧР, не тільки формальна дружба, а й конкретні проекти характеризують партнерство Пардубіцького краю з Пряшівським самоврядним краєм Словаччини та Закарпатською областю України.

ВІДЕО ДНЯ

Їхні представники зібралися в ці дні з візитом в Пардубіце. Серед інших запланованих заходів візиту – сприяння у залученні робітників з України для фірм в Пардубіцькому краї.

"Особисто для мене у відносинах з регіонами-партнерами істотне значення має взаємна солідарність. У той час, коли один з нас перебуває в складній ситуації, інший – має прийти з допомогою. Як мовиться, у нужді пізнаєш приятеля, - сказав гетьман Пардубіцького краю Мартін Нетоліцкі і додав. - У той час, коли в Пряшівському самоврядному краї сталося лихо в Татрах або повінь в Oстурні, Пардубіцький край прийшов на допомогу. Аналогічно допоміг громадам Koлочаві, Хуста та інших сіл Закарпаття".

Реклама

"Взаємна співпраця також сприяє в галузі освіти, культури та соціальних проектах, які зреалізувати нам вдалося найкраще," – підкреслив гетьман.

Мартін Нетоліцкі також наголосив: "Вчора ми з головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком домовилися, що спробуємо створити в Ужгороді координаційний центр для наших підприємців та осіб з України, які шукають роботу. Цей центр допоможе активізувати контакти в бізнес-секторі та знайти роботу для людей, які її втратили, а також підібрати працівників для наших компаній .У цьому я бачу символічну взаємність. Тут, до речі, навпаки, нам потрібна допомога".

Реклама

"Я дуже радий, що ми домоглися прогресу в питанні зайнятості жителів Закарпаття. Багато хто з наших громадян, які працюють в Чеській Республіці , нині мають можливість узаконити свій шлях на ринок праці", – заявив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. - У нас є спільна історія, ми жили разом у минулому в одній країні. Тому дуже важливо для нас, що співпраця розширюється. В Україні тепер ведуться фундаментальні структурні зміни і ми зацікавлені далі втілювати проекти в рамках співпраці", -додав В.Чубірко.

"Я дуже радий, що маємо такого приятеля, яким є Пардубіцький край. Пардубицкий край став першим, з яким Пряшівський самоврядний край налагодив співпрацю. Йдеться не тільки про відносини між регіонами, а й між їхніми представниками, і я сподіваюся, що це буде продовжуватися “, – прокоментував зустріч Петер Худік, голова Пряшівського самоврядного краю.

Представники обох регіонів-партнерів перебуватимуть у Пардубіцькому краї до 9 вересня. Згідно з програмою, сьогодні відвідають село Добржіков, до якого у свій час було перевезено дерев’яну церкву з закарпатського села Велика Копаня, а також Нові Гради, Високі Міто та Моравську Тшебову.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно