Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Виноградові відкрили клас для навчання дітей з особливими потребами

У Виноградові відкрили клас для навчання дітей з особливими потребами

У Виноградові відкрили клас для навчання дітей з особливими потребами

9 вересня перший шкільний дзвінок пролунав у особливому класі для особливих діток.Вперше за шкільну парту сіли 10 учнів з Виноградова та кількох навколишніх сіл.

ВІДЕО ДНЯ

Це діти, у яких діагностували дитячий церебральний параліч та аутизм і котрі потребують корекції фізичного й психічного здоров’я. Заняття в такому класі дозволить їм адаптуватися у шкільному середовищі.

Відкрити цей клас планувалося ще минулого року, однак вчасно набрати діток для навчання не встигли. Про це розповіла завідуюча районної методико-психологічної консультації відділу освіти при Виноградівській РДА Катерина Кенийз. Цьогоріч це вдалося зробити. І в результаті маємо єдиний в районі спеціальний підготовчий клас, до якого потрапили семеро хлопчиків і три дівчатка.

Реклама

«Буває таке, що ми рекомендуємо дітям індивідуальну форму навчання, але в тоді дитина ізольована від колективу. 24 години на добу вона контактує з сім’єю і лише кілька з них - із педагогом. Це неправильно, треба дитину вести в колектив»,- каже пані Катерина.

За словами посадовця, у Виноградівському районі нараховується близько 530 дітей з особливими потребами. Реабілітаційного центру поки немає, є тільки один центр при Будинкові Святої Терези, що займається дітьми-інвалідами з ДЦП. Домовившись із директором і римо-католицькою громадою, вдалося взяти в оренду приміщення для відкриття підготовчого класу на базі центру. Наразі тут наявне все необхідне обладнання, щоб діти могли вільно і спокійно займатися. Фактично вони вважаються учнями виноградівської ЗОШ №1, а їх вчителі та вихователі – члени педагогічного колективу тієї ж школи.

Реклама

«Ці діти у переважній більшості не можуть відвідувати садочок, а тут ми стараємося адаптувати їх, підготувати для навчання. За 5 років вони зможуть засвоїти програмовий матеріал і навчатимуться за полегшеною програмою», - розповіла посадовець.

У розкладі новоспечених школяриків чимало предметів: українська мова, математика, образотворче мистецтво, Я і Україна, музичне виховання, охорона здоров’я. Єдина відмінність від звичайного класу– полегшена програма. Крім того, тут проводитимуть і корекційні заняття з розвитку мовлення, побутового орієнтування, ритміки і фізкультури. Уроки проходитимуть переважно в ігровій формі.

Навчання у підготовчому класі розпочинатиметься о 8:30, а привозити дітей, які проживають у селах, та відвозити їх додому після обіду буде спеціальний автобус.

Реклама

Привітати дітей із початком навчання прийшли батьки, педагоги центру при Будинкові Святої Терези. Маленькі школярі отримали подарунки для успішного навчання від депутата Виноградівської міської ради Владислава Поляка. Діти із цікавістю розпаковували папки, повні канцелярського приладдя, із зошитами, олівцями, фломастерами, пластиліном, ручками. Не втрималися, щоб одразу ж випробувати подарунки на ділі, чим дуже потішили батьків і педагогів. Останні поділилася своїми сподіваннями про відкриття у місті спеціального реабілітаційний центр для дітей із особливими потребами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно