Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рятувальники Іршави та Мукачева вчили дітей правилам безпеки життєдіяльності

Рятувальники Іршави та Мукачева вчили дітей правилам безпеки життєдіяльності

Рятувальники Іршави та Мукачева вчили дітей правилам безпеки життєдіяльності
ВІДЕО ДНЯ

Аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, пожеж та інших нестандартних пригод рятувальники ДСНС постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Пожежно-профілактичні відпрацювання житлового сектора, виступи у трудових колективах та навчальних закладах, акції, вікторини, конкурси - все це має одну спрямованість: навчити людей правилам безпеки, а значить запобігти виникненню надзвичайних ситуацій чи пожеж.

Оскільки культура людини та її світосприйняття виховується змалку, рятувальники звертають особливу увагу на підростаюче покоління. Дитячі садочки, школи, професійно-технічні та вищі навчальні заклади завжди радо сприймають візити рятувальників. Уважно слухають, запам’ятовують та із задоволенням приміряють на себе роль мужнього та героїчного -  пожежного-рятувальника. Зараз, коли у всіх навчальних закладах закипіло життя, рятувальники все частіше стають гостями навчальних закладів та розповідають вихованцям про правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, - зазначили в У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Так, 9 вересня до пожежно-рятувального підрозділу міста Іршави завітали в гості учні ЗОШ №1 І-ІІІ ст. Вогнеборці радо зустріли дітей та розповіли їм про свою щоденну роботу та найбільш резонансні події, що виникали протягом 2015 року в Іршавському районі. Окрім цього, бійці ДСНС продемонстрували учням п’ятих класів техніку, що знаходиться на озброєнні в гарнізоні, спорядження та обладнання яким користуються рятувальники під час ліквідації загорань та різного роду надзвичайних ситуацій. Усі бажаючі, а їх було чимало, могли приміряти бойовий одяг рятувальників та «покермувати» пожежним автомобілем. Наостанок інспектор Іршавського районного відділу Іван Дрогобецький нагадав дітям про обережність у поводженні з вогнем та електрообігрівальними приладами та розповів алгоритм дій під час виникнення пожежі в будинку чи квартирі.

Напередодні відповідну пропагандистську роботу із підростаючим поколінням проводили й рятувальники Мукачівщини. В рамках уроку безпеки, організованого для школярів других, п’ятих та шостих класів ЗОШ № 10 І-ІІІ ст. міста Мукачева, провідний інспектор Мукачівського МРВ У ДСНС України у Закарпатській області Руслан Проценко провів із дітьми лекцію на тему: «Що робити, якщо виникла пожежа, та як захистити себе від вогню». Діти уважно слухали та задавали питання, на які він давав вичерпні відповіді. А щоб діточкам було цікавіше, рятувальник провів із школярами вікторину на протипожежну тематику.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно