Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Юні хустські школярі й надалі харчуватимуться безкоштовно

Юні хустські школярі й надалі харчуватимуться безкоштовно

Учбові установи міста над Тисою годуватимуть малечу безкоштовними гарячими стравами і в цьому навчальному році, хоча в більшості населених пунктів України відтепер харчування стало платним. 

ВІДЕО ДНЯ

- Сьогодні вартість обіду для одного учня початкової ланки становить 5 грн, для пільгових категорій дітей - 6 грн. Здається, це незначна сума, якщо порівнювати вартість, скажімо, київського аналогічного меню за 7,50 грн. Однак ми платимо тільки за продукти, тобто за те, що є на столі у школяра. У інших містах середньодобова плата включає також послуги підвезення товару, оплату праці кухарів та інші послуги, – розповів для начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Хустського міськвиконкому Василь Мочарник. – Подібна схема діє тільки в Хустському районі та в Ужгороді, проте в обласному центрі доплачувати за харчування доводиться батькам.

Що ж стосується продуктів, то з їхньою закупівлею, зі слів головного освітянина Хуста, труднощів не виникає, адже тендери укладено ще на початку року, а до складу шкільного меню входять свіжі та якісні овочі, крупи, м’ясо, борошняні вироби (єдиним проблемним продуктом є лише риба, яку закупити в області за помірною ціною важко).

Реклама

– На мою думку, харчування учнів має сприяти збереженню їхнього здоров’я та кращій організації навчально-виховного процесу. Тож до питання повноцінної збалансованої їжі в учбових установах потрібно ставитись виважено і відповідально, – запевнив пан Василь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно