Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Буштині попрощались з бійцем АТО Павлом Дурундою

У Буштині попрощались з бійцем АТО Павлом Дурундою
ВІДЕО ДНЯ

Учора в центрі селища було надзвичайно сумно і багатолюдно - мешканці прощалися зі своїм односельчанином, який загинув в зоні АТО.

Провести в останню земну дорогу захисника територіальної цілісності України прийшли рідні, знайомі, друзі. Зокрема, й бойові побратими з 128-ої бригади, в якій служив мобілізований боєць та демобілізовані військовослужбовці Тячівщини.

Реклама

Також на церемонії прощання були присутні представники районної та селищної влади, військового комісаріату, громадських організацій та всі небайдужі.

Спочатку відбулася панахида за покійним у його власному домі, яку відслужили більше 10 священнослужителів Тячівщини. Відтак, багаточисельна колона з тілом загиблого, якого доставлено з АТО на поховання, попрямувала від його рідної домівки до центральної площі, де відбулася загальна церемонія прощання. Мобілізовані бійці несли труну на руках під сумну мелодію духового оркестру з 128 -ї бригади.

Реклама

В обох боків дороги на колону чекали люди з лампадками, свічками та квітами, діти з українськими прапорцями. Прощальну промову виголосили голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, селищний голова Іван Паш та військовий комісар райвійськкомату Ігор Тищук.

Керівник району Василь Дем’янчук висловив від імені керівництва району та голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щирі співчуття з приводі загибелі в зоні АТО мобілізованого військовослужбовця Павла Дурунди.

Наголосив, що незважаючи на встановлене перемир’я та всі зусилля керівництва держави з врегулювання конфлікту на Сході, на жаль, війна забирає нові жертви. І українським військовим доводиться платити дуже дорогою ціною за наш мир і спокій - ціною власного життя.

Реклама

- Боєць 128-ої бригади Павло Дурунда віддав своє молоде життя, щоб Україна мала майбутнє, а ми - українці були вільними господарями на своїй рідній землі, – сказав Василь Дем’янчук.

Відтак голова адміністрації запевнив, що влада буде опікуватися сім’єю загиблого, а його ім’я навіки залишиться в нашій пам’яті та історії незалежної України.

Дурунда Павло Іванович був призваний до війська 30 січня 2015 року в рамках 4-ої хвилі мобілізації. Прийшов у військкомат добровільно і наполягав, щоб його взяли служити. Загинув 7 вересня 2015 року, під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою терористів у районі с. Болотеного Станично-Луганського району. Йому було всього 44 роки. Вдовою залишилась його дружина Мар’яна. Поховано Героя на селищному кладовищі з усіма військовими почестями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно