Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На святкуванні 15-річчя Краю Височина побували і закарпатці

На святкуванні 15-річчя Краю Височина побували і закарпатці
ВІДЕО ДНЯ

Чеський Край Височина учора святкував своє 15-річчя. З цієї нагоди у адміністративному центрі краю місті Їглава проходять велелюдні урочистості. Мета свята - подякувати громадянам Краю Височина, друзям регіонів-партнерів, партнерам краю з бізнесу, сільського господарства, освіти, транспорту, охорони здоров’я, соціальних справ, культури, туризму та некомерційним організаціям за багаторічну підтримку і підвищення іміджу Височини. Вітав мешкаців краю та гостей із-за кордону гетьман Височини Їржі Бєгоунек.

У відзначенні першого ювілею партнерського регіону взяла участь участь і офіційна делегація Закарпатської області. Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко вітав чеських партнерів зі святом, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

«Закарпаття має багато добрих друзів – і в близькому, і далекому зарубіжжі. На сьогодні маємо підписані угоди про дружбу і співробітництво з 13 регіонами країн Європи. Але співпраця між Закарпатською областю України і краєм Височина Чеської Республіки може служити взірцем міжрегіонального співробітництва не тільки для наших братніх народів, а й всієї Європи. Вона надзвичайно позитивно проектується на зміцнення як міждержавних відносин, так і суспільного життя обох регіонів. Мені надзвичайно приємно констатувати, що розпочате вісім років тому співробітництво між Закарпаттям і Височиною настільки успішно розвивається, що з нього беруть приклад й інші регіони наших країн.

Сьогодні на Закарпатті майже нема району, де б ця співпраця не залишила по собі добрий «чеський слід». Вона втілена у більше 50 новозбудованих або реконструйованих за фінансової участі Височіни шкіл, дитсадків, лікарень. Цьогоріч ми спільно реалізуємо ще більше 20 таких проектів. Хочу вас запевнити, що наші люди ніколи не забувають тих, хто допомагає і робить добро», – зазначив Володимир Чубірко.

Реклама

Урочистості проходять в амфітеатрі під відкритим небом у парку «Геулос». На сцені амфітеатру свої таланти представляють більше 300 учасників народної творчості з шести країн. Закарпаття представляє народний ансамбль народної пісні «Розмарія» обласного організаційно-методичного центру народної творчості. Закарпатці презентують також продукцію харчової промисловості та сільського господарства області, пригощають височинців бограчем та гуцульською бринзою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно