Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівці відзначили День пам’яті жертв нацизму

Мукачівці відзначили День пам’яті жертв нацизму
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, у другу неділю вересня, світова громадськість відзначає Міжнародний день пам’яті жертв нацизму, який було встановлено в 1962 році.

Друга світова війна стала великою трагедією для народів усього світу. Не оминула вона і мешканців Мукачева, які гинули на фронті та у тилу,  від хвороб та голоду, – йдеться у повідомленні відділу з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

Реклама

Справжнім пеклом стала війна для майже тридцяти тисяч мукачівців єврейської національності, яких було вивезено до нацистського табору смерті Освенцім. Додому, на жаль, повернулося кілька тисяч чоловік.

Тож про жахливу долю жертв людиноненависницької нацистської ідеології, людської нетерпимості та підлості згадували цього недільного ранку міський голова Золтан Ленд’єл, секретар міської ради Іван Маняк, голова іудейської громади Мукачева Абрагаам Лейбович, Почесний громдянин міста, голова "Ради Почесних громадян міста Мукачева" Євген Федів, голова громадської організації "Ветерани України" Ірина Фаринич, керівник єврейського культурно-освітнього товариства "Шалом!" Міра Максименко, голова "Ради старійшин” Василь Маркулін та інші представники громадськості, які запаленням лампадок та покладанням віночків вшанували пам’ять вбитих та замордованих у тій страшній війні.

Реклама

Їхня трагічна доля повинна бути вічним нагадуванням нам, тим, хто зараз живе.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно