Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Два героїчні солдати з Іршави та Мукачева розповіли про службу в зоні АТО

Два героїчні солдати з Іршави та Мукачева розповіли про службу в зоні АТО

Два героїчні солдати з Іршави та Мукачева розповіли про службу в зоні АТО

Половина життя 37-ми річного старшого сержанта Сергія Бугайцова безпосередньо пов’язана з службою в лавах ЗСУ. Уродженець Іршави розпочав свій солдатський шлях із строкової служби ще в далекому 1996 році. Потім вирішив піти на контрактну службу. З того часу встиг стати учасником миротворчих місій в Іраку в 2004 році та Ліберії в 2010 році. Найяскравіший спогад з останньої – купання в Атлантичному океані.

ВІДЕО ДНЯ

- Це зовсім інші відчуття, ніж скупатися в озері чи на навіть у морі, - говорить старший сержант Бугайцов.

За мужність та героїзм під час боїв за Луганський аеропорт липні серпні минулого року Сергія Бугайцова нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Реклама

Участь в кількох військових кампаніях дає підстави для роздумів. За словами Сергія за складністю та напруженістю боїв іракська кампанія навіть важко порівнювати з боями на Сході України.

- В Іраку переважно гра йшла в одні ворота, а тут ворог здатен жорстоко вдарити у відповідь. Треба вміти тримати удар, - говорить старший сержант.

Реклама

Більше того, за його словами, зазвичай російські терористичні війська озброєні краще за українських військових. Проте, мужність, витримка, здоровий глузд та військова хитрість дозволяють українським бійцям брати гору над озброєним до зубів противником.

- Воювати треба не числом, а майстерністю, - переконаний старший сержант Бугайцов. Разом з тим, він відзначає, що добра матеріальна база створює хороший фундамент для результату в бою. За його словами, за останній рік ситуаціях матеріальним забезпеченням в ЗСУ радикально покращилась, але ідеал, проте ідеалом залишається забезпечення учасників миротворчих місій.

- Думаю, що з часом такий на такий рівень вийдуть і ЗСУ, адже зараз держава повернулася лицем до армії.

Реклама

Бойовий побратим сержанта Бугайцова уродженець Мукачева солдат Павло Янцо майже вдвічі молодший (1994 р.н.), проте мужності і бойового досвіду вже і йому не позичати. Після завершення строкової служби в 2013 році Павло підписав контракт. Тоді армія переживала не кращі часи, але юнак мріяв пов’язати долю з службою в українському війську. Влітку 2014 разом з старшим сержантом Бугайцовим, Павло Янцо відзначився в боях за Луганський аеропорт і також нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нині обидва бійці продовжують служити в 128 ОГПБр і вірять, що за підтримки народу українська армія практично непереможна.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно