Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ДАІ Мукачева взялася за так звані "приватні" парковки

ДАІ Мукачева взялася за так звані "приватні" парковки
До працівників державтоінспекції надійшло ряд звернень громадян стосовно встановлення на проїзній частині та тротуарах запірних пристроїв, стовпчиків, ланцюгів тощо, які перешкоджають паркуванню,...

До працівників державтоінспекції надійшло ряд звернень громадян стосовно встановлення на проїзній частині та тротуарах запірних пристроїв, стовпчиків, ланцюгів тощо, які перешкоджають паркуванню, проїзду транспортних засобів і проходу пішоходів.

ВІДЕО ДНЯ

Правоохоронці ДАІ Мукачівського міськвідділу міліції під час проведення весняного комісійного обстеження вулично-дорожньої мережі виявляють місця встановлення на проїзній частині та тротуарах так званих запірних пристроїв. Як розповідає начальник відділення ДАІ Мукачівського міськвідділу міліції Томаш Дулов, - трапляються випадки, коли під дорожніми знаками 3.21 "В’їзд заборонено", 3.34 "Зупинку заборонено", 3.35 "Стоянку заборонено", 3.38 "Зона обмеженої стоянки", 5.38 "Місце для стоянки", 5.39 "Зона стоянки" встановлено таблички, які не передбачені діючими стандартами.

Корпоративні та приватні автостоянки є незаконними. І пересічні водії можуть сміливо ігнорувати різноманітні таблички із написами на кшталт «Для службового транспорту», «Паркування заборонено, окрім а\м ..,» й таке інше.

Реклама

В українському законодавстві чітко визначено, що проїжджа частина вулиць призначена для автотранспорту, а тротуар – для пішоходів, які є такими ж повноправними учасниками руху, як і водії, розповідає начальник Мукачівського міськвідділу міліції Василь Швенда. Правда, для легковиків та мотоциклів зроблено виняток. За Правилами дорожнього руху їх дозволено паркувати на краю тротуарів, але за умови, що для пересування пішого люду між транспортом та будівлями має залишатися не менше 2-х метрів. Проте, як не прикро, часто ці вимоги не дотримуються самими ж учасниками дорожнього руху, за що, практично, щодня притягуються до адміністративної відповідальності.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно