Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття та угорська область Саболч-Сатмар-Берег активізують зв’язки

Закарпаття та угорська область Саболч-Сатмар-Берег активізують зв’язки

Закарпаття та угорська область Саболч-Сатмар-Берег активізують зв’язки

Сьогодні голови Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та Закарпатської ОДА Геннадій Москаль провели зустріч з головою загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Оскаром Шестаком.

ВІДЕО ДНЯ

Участь в заході взяли й заступник голови загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Іштван Сабо, депутати загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області, перший заступник голови Закарпатської облради Михайло Попович.

Зазначалося, що важливим для розвитку Закарпаття є співпраця з виконавчими структурами та органами місцевого самоврядування Угорщини, в тому числі й в розбудові інфраструктури. Володимир Чубірко висловив сподівання, що партнерські стосунки між нашими регіонами будуть розвиватися ще динамічніше. Він зазначив, що з партнерами було домовлено про створення центру співпраці, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

Оскар Шестак запевнив : «Ми готові до активної співпраці в багатьох проектах. Це стосується і охорони природнього середовища, протипаводкового захисту, розвитку територій».

«Сподіваюсь, що ця структура стане успішним пілотним проектом. Область може брати участь у нових грантових програмах», - зазначив Геннадій Москаль.

Реклама

У ході зустрічі йшлося про створення структури територіального співробітництва. Загальною метою є сприяння транскордонній співпраці з метою зміцнення економічного та соціального розвитку територій. Структура планує здійснювати транскордонне співробітництва відповідно до міжурядової угоди в таких сферах розвитку.

Сторони можуть узгоджувати позиції щодо співпраці у контексті формування нових європейських проектів, передусім у сферах розвитку інфраструктури, туризму, охорони навколишнього середовища, збереження культурної спадщини тощо.

Також сторони обговорили питання реалізації програми розвитку співробітництва між Закарпатською областю та Саболч-Сатмар-Березькою областю у сфері поглиблення добросусідських відносин, а також транскордонних, культурних та економічних зв’язків на 2015-2016 роки.

Реклама

Володимир Чубірко подякував угорським колегам за цей візит, який безумовно позитивно вплине на налагодження співпраці наших прикордонних регіонів.

Закарпаття та угорська область Саболч-Сатмар-Берег активізують зв’язки – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно