Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбулось засідання Громадської ради при обласному управлінні фіскальної служби

В Ужгороді відбулось засідання Громадської ради при обласному управлінні фіскальної служби

В Ужгороді відбулось засідання Громадської ради при обласному управлінні фіскальної служби
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Закарпатській області.

Громадська рада є майданчиком для ефективної участі громадськості в управлінні державними справами у сфері державної податкової та митної політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також прав з питань сплати єдиного внеску, здійснення громадського контролю за діяльністю Головного управління ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці ДФС, – повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Реклама

З метою поінформувати громадськість про результати роботи відомств, у засіданні взяли участь Юрій Сакалош – заступник начальника ГУ ДФС у Закарпатські області, Микола Ясевич – виконуючий обов’язки начальника Закарпатської митниці ДФС та Руслан Гецянин – начальник управління власної безпеки ГУ ДФС у Закарпатській області.

За словами Юрія Сакалоша, Головним управлінням ДФС у Закарпатській області за січень-серпень 2015 року до Зведеного бюджету забезпечено надходження 2 млрд 89 млн грн, що на 54,1% або на 733,1 млн грн більше, ніж за відповідний період 2014 року.

Реклама

– У розрізі основних податків державного бюджету податку на прибуток надійшло 135 млн грн, податку на додану вартість 394,3 млн грн, акцизного податку з вироблених в Україні товарів 52,1 млн грн, – підкреслив заступник начальника Головного управління.

Також Юрій Сакалош наголосив, що саме до місцевих бюджетів Закарпатської області сплачено 1 млрд грн податків і зборів. В той же час єдиного соціального внеску за січень-серпень 2015 року сплачено в сумі 2 млрд 100 млн грн, що на 15,3% більше відповідного періоду 2014 року.

– До Державного бюджету у період січень-серпень 2015 року Закарпатською митницею ДФС спрямовано понад 1 млрд 733 млн грн. Це, порівняно з аналогічним періодом 2014 року, більше на 532 млн грн, або на 51,9%, – зазначив Микола Ясевич. Також він додав, що основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось протягом згаданого часу, в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС були нафтопродукти, телефонні апарати, легкові ТЗ, шини тощо.

Реклама

Керівник митниці розповів, що підрозділами Закарпатської митниці ДФС складено 1543 протоколів про порушення митних правил (ПМП). Наразі, за період січень-серпень 2015 року, це на 206 справ більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Зараз громадськість активно цікавиться, яким чином проходить боротьба з корупцією в органах державної фіскальної служби в Закарпатській області. Про результати антикорупційної роботи розповів Руслан Гецянин. Зокрема підрозділом протягом восьми місяців 2015 року проведено 148 службових перевірок та розслідувань відносно працівників територіальних органів ГУ ДФС у області та Закарпатської митниці ДФС. За результатами перевірок та розслідувань до різного роду відповідальності притягнуто 45 посадових осіб. За матеріалами управління власної безпеки, органами прокуратури відкрито 21 кримінальне провадження за фактами вчинення посадовими особами територіальних органів ГУ ДФС області та Закарпатської митниці ДФС діянь, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом. Складено 3 адміністративні протоколи уповноваженими підрозділами по боротьбі з корупцією. За результатами розгляду цих протоколів в суді двох осіб визнано винними у порушення антикорупційного законодавства та притягнуто до відповідальності. Наразі дії по боротьбі з корупцією тривають.

Марта Волощук, заступник Голови Громадської ради, поінформувала учасників засідання про дві концепції реформування податкової системи, які презентовані Міністерством фінансів та Комітетом з питань податкової та митної політики Верховної ради. Вона порівняла обидві концепції, зокрема, в частині запропонованих ставок основних податків та змін, що стосуватимуться спрощеної системи оподаткування.

Ця тема, як і тема реформування фіскальної служби викликали жваву дискусію між членами Громадської ради. Як результат, було запропоновано звернутися до Державної фіскальної служби України та Міністерства фінансів з пропозицією впроваджувати тільки ті реформи, які реально, якісно впливатимуть на життя українського суспільства, бізнес та інвестиційну привабливість країни в цілому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно