Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Керівники українських земляцтв прибули на Закарпаття

Керівники українських земляцтв прибули на Закарпаття

На Закарпатті нині перебуває делегація товариств земляцтв областей України.

ВІДЕО ДНЯ

Представники земляцтв приїхали на Срібну Землю, аби поспілкуватися з нагоди 15-річчя Всеукраїнського товариства земляцтв, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

Віктор Ткаченко, голова Всеукраїнського товариства земляцтв, від імені громад областей висловив повагу господарям-закарпатцям і вручив голові Закарпатської обласної ради Володимирові Чубірку поетичний текст привітання від представників всієї України та різних її регіонів – закарпатцям і Закарпаттю. На початку зустрічі в обласній раді присутні виконали і гімн закарпатського земляцтва.

Реклама

Володимир Чубірко, своєю чергою, привітав представників усіх земляцтв України у найзахіднішій області краю. "Звідси до кордону Євросоюзу, межею з нашою сусідкою Словаччиною – три кілометри. Закарпаття взяло на себе місію показати, донести також і з вашою допомогою, що ми маємо бути воротами України до Європейського Союзу, до європейських принципів життя, європейських засад взаємин між людьми. Це чи не найголовніше, що ми робимо, і робимо в усіх напрямках", – зазначив голова ради.

"Обласна рада взяла на себе цю непросту і важливу функцію. Київ, щоправда, нас намагається дещо "приземляти", мовляв, міжнародне співробітництво – це не задача області. Але закарпатці нині мають унікальні можливості. У тому числі і родинні зв’язки з нашими сусідами, з угорцям, румунами, словаками, тощо. І ми це використовуємо. Й хочемо допомогти іншим регіонам бути ближчими до Європи! Й запрошуємо вас до цього!", – сказав Володимир Чубірко.

Реклама

Він наголосив: "Закарпатці сьогодні мужньо борються за державу – єдину сильну Україну. І ми можемо зробити ще й інше – відкрити Європу для України, європейські норми і європейські підходи. І цю задачу ми на себе взяли. Політика – річ змінна. Ви ж, представники земляцтв – самодостатні люди, відповідальні громадяни України. Ваші думки, ваші поради – дуже важливі, і для громад, і для влади. Вони важливі місцевим політикам для ухвалення правильних рішень. Тож розраховую на ваш патріотизм, активну позицію і допомоги. Щиро вітаю всю Україну у вашій особі на Закарпатті і бажаю вам приємного часу в нашій області!".

Василь Лазоришинець, Голова Товариства закарпатців у Києві, маючи слово перед присутніми, привітав представників земляцтв у рідному краї. "Ви переконаєтеся – це чудовий край, красивий, колоритний і гостинний. Тож радий вітати вас у найзахіднішій області, де, до речі, проживає понад 100 національностей. Бажаю приємного знайомства!".

Представники земляцтв проведуть на Закарпатті кілька днів, спілкуючись та знайомлячись з принадами нашого краю.

Реклама
Керівники українських земляцтв прибули на Закарпаття – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно