Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатському угорському інституті розпочався новий навчальний рік

У Закарпатському угорському інституті розпочався новий навчальний рік

У Закарпатському угорському інституті розпочався новий навчальний рік
ВІДЕО ДНЯ

Минулого тижня у приміщенні реформатської церкви міста Берегова відбулися урочистості з нагоди відкриття нового навчального року в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ. На заході побували народний депутат України Василь Брензович, голова Комітету з питань закордонних справ Державних зборів Угорщини Жолт Неймет, Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерне Кешкень, перший заступник голова Закарпатської облради Михайло Попович, консули консульства Угорщини в Україні, а також місцеві священики різних конфесій.

У своїй промові президент закладу Ілдіка Орос наголосила, що інститут – один з визнаних центрів вищої освіти Закарпаття. Вона зазначила, що на спеціальностях навчатимуться 152 першокурсники, а отримати кваліфікацію на курсах, започаткованих спільно з угорськими вищими навчальними закладами, має на меті 121 особа. А у коледжі інституту здобувати фахову освіту будуть 99 студентів. Загалом у 2015-2016 начальному році кількість студентів сягнула позначки 1093 осіб, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Реклама

Нині тут ведуть підготовку з дошкільної освіти, початкової освіти, історії, географії, філології (української, угорської, англійської), біології, хімії, математики, туризму, облік та аудит.

На базі інституту, крім кафедр, у 1999 році були створені науково-дослідні центри. Найголовніші дослідницькі програми інституту спрямовані на вивчення угорської мови в регіоні, історії краю, а також на дослідження міжетнічних відносин.

Реклама

На офіційній частині святкування вже вдруге було вручено Премію Ракоці, засновану науковою радою інституту. За рішенням ради інституту, у 2015 році цю нагороду отримали голова Комітету з питань закордонних справ Державних зборів Угорщини Жолт Неймет та єпископ Закарпатської реформатської церкви у відставці Лайош Ґулачі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно