Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До Ужгородської ЗОШ №5 завітали гості з Польщі

До Ужгородської ЗОШ №5 завітали гості з Польщі
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч із польськими партнерами. Зокрема, з директором школи м. Дінов Криштофом Кадзєрскі, керівником гміни Дінов Жешувського повіту Крістіною Совкою та директором департаменту освіти Жешува Анною Ковальською.

На зустрічі був присутнім директор Ужгородської спеціалізованої школи ЗОШ №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Петро Кіндюх та керівник вищої школи професійної політики Олег Востриг, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

З метою розвитку взаємовигідних відносин між навчальними закладами Польщі та України, обміну вчителями та учнями в облраді було підписано угоду про співпрацю між Ужгородською ЗОШ №5 та школою м. Дінов Польської Республіки.

Як повідомив керівник ЗОШ №5 Петро Кіндюх, з 1999 року на базі Ужгородської ЗОШ № 5 функціонує польська суботньо-недільна школа, яка носить ім’я відомого польського філософа-гуманіста Юзефа Тішнера. Також тут, як другу іноземну, вчать польську мову. Навчальний заклад відомий і тим, що працює у спільних проектах із Польщею. Відтак місцеві школярі подорожували до цієї країни, аби вивчати культуру, традиції і, власне, польську мову. Школа пишається своїми випускниками, які продовжують навчання у вищих навчальних закладах Польщі.

Реклама

Володимир Чубірко вважає, що підписання угоди стане ще одним кроком на шляху впровадження у нас освітніх стандартів ЄС. «Три роки тому в ЗОШ №3 Ужгорода почали вивчати чеську, як другу іноземну мову, налагодили контакти з чеськими партнерами. Цьогоріч у ЗОШ №2 почали викладати як другу іноземну угорську, й теж співпрацювати з ними зголосилися їх колеги з Угорщини. Сьогодні закладено основу ще одного проекту з польськими партнерами», - констатує керівник ради.

Директор департаменту освіти Жешува Анна Ковальська каже, що така угода є перспективною і для інших навальних закладів наших країв. «Це окрім іншого дає змогу брати учать у грантових проектах ЄС. Ну і звісно обмін освітянами та школярами – додатковий стимул для закладів».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно