Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО

Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО

Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО
Деякі земельні ділянки належать родинам майже 100 років. Громада вже давно бореться за повну приватизацію земельних ділянок.
ВІДЕО ДНЯ

Завтра на сесії Мукачівської міської ради депутати вирішуватимуть питання передачі земельних ділянок на вулицях Підгорянська та Сороча бійцям антитерористичної операції. Про це інтернет-виданню "PMG.ua" повідомила мешканка вулиці Сороча Ельвіра Мішко, яка дізналась про це рішення від кількох представників міської влади.

За її словами, громада цих вулиць давно вже бореться за повну приватизацію їхніх земельних ділянок. Деякі земельні ділянки належать родинам майже 100 років.

Реклама

До прикладу, мешканець вулиці Підгорянської Відор Шаластай зазначив журналісту "PMG.ua" про те, що його родина, а саме Маргарита Гусинець, у 1927 році оформила земельну ділянку на цій території, як приватну власність. До сьогодні у її сина зберігається цей документ. Подібні завірення зберігаються і у сусідів.

Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО – 07
Реклама
Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО – 08
Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО – 09

Як зазначив співрозмовник, це вже не перша спроба міської влади відібрати земельні ділянки. У 60-х роках ХХ століття на території від лісу до будинків мали бути збудовані дві багатоповерхівки для працівників місцевого меблевого комбінату. Однак тоді листи мешканців і власників земельних ділянок дійшли аж до Москви. І завдяки ним земля залишилась у власності місцевих мешканців.

Реклама

Жителька вулиці Сороча Марія Лобович мовила, що під їхніми земельними ділянками за 15 метрів від лісу прокладена труба для водопостачання, трохи далі - газова труба і кабель. Тобто усі необхідні комунікації. 

Після Незалежності тамтешні жителі постійно б’ють пороги владних кабінетів, аби раз і назавжди вирішити проблему земельних ділянок. Наприклад, пані Олена Мішко та її донька Ельвіра, мешканка вулиці Сорочої, мають у власності 0,09 гектарів землі.

Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО – 10

 

Однак вони зазначили "PMG.ua", що сплачують за 32 сотки землі, які їм по праву належать. Однак, чиновники не хочуть віддавати ще понад 20 соток родині Мішко. Тому пані Ельвіра оббивала пороги можновладців, зверталась до депутатів різних рівнів. Та, за її словами, усе марно.

Землю, яка належить мешканцям мікрорайону "Підгоряни", можуть віддати бійцям АТО – 11

Зараз, дізнавшись про можливе рішення міських депутатів, вона разом із сусідами підняли сполох щодо задавненої проблеми їхніх земельних ділянок. І тому кілька десятків мешканців вулиць Сороча та Підгорянська планують завтра захищати свої присадибні ділянки у стінах Ратуші. 

Реклама

У четвер, 24 вересня, вони планують провести пікет, аби вплинути на обранців, щоб вони не проголосували за можливу передачу частини їхніх земельних ділянок бійцям АТО. "У місті є повно землі, яку можна віддати військовослужбовцям. Ми не проти наших героїв, які захищають нашу Батьківщину. Але ми проти того, щоб їм віддавали нашу землю. І проти свавілля можновладців", – сказала Ельвіра Мішко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно