Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Заступник керівника "Конча-Заспи" назвав суму коштів на утримання держдачі Валерія Гелетея

Заступник керівника "Конча-Заспи" назвав суму коштів на утримання держдачі Валерія Гелетея

Заступник керівника "Конча-Заспи" назвав суму коштів на утримання держдачі Валерія Гелетея

Журналіст програми "Схеми" Сергій Андрушко вирішив з’ясувати, чи може звичайний українець поселитись у кімнатах комплексу "Конча-Заспа", яка належить Державному управлінню справами.

ВІДЕО ДНЯ

Справа по поселенню у "Конча-Заспі" почалась ще у листопаді 2014-го року, коли екс-керівник ДУСі Сергій Березенко заявив "Українській правді", що "тепер будь-хто, хто захоче там проживати, може звернутися до будинку відпочинку ДП "Конча-Заспа" чи "Пуща-Водиця" і не отримає відмову через те, що "ваша посада, чи ваш статус не передбачений тією чи іншою постановою".

Заступник керівника "Конча-Заспи" назвав суму коштів на утримання держдачі Валерія Гелетея – 01
Реклама

Відеооператор цієї програми Борис Троценко вирішив скористатись цією заявою. Він намагався зняти кімнату у санаторному комплексі "Конча-Заспи". Заступник керівника комплексу Ігор Колесник продемонстрував прохачеві вільні кімнати для заселення, однак за тиждень після розгляду його прохання у поселенні відмовили, оскільки немає вільних кімнат.

А серед сусідів відеоператора були би і двоє закарпатців: народний депутат України Василь Петьовка і екс-міністр оборони України Валерій Гелетей.

Реклама

Журналіст-розслідувач вирішив запитати у заступника керівника "Кончі-Заспи" Ігоря Колесника, чи справді одна з держаних дач, яка знаходиться на території комплексу, належить Валерію Гелетею. Посадовець навідріз відмовився назвати його ім’я, однак зазначив, що у нього "білі доходи".

"Ця людина не розшукується, не має проблем із Законом, і має "білу" зарплату. Це громадянин України", – стверджує Ігор Колесник.

Дозвіл на будівництво надавався на основі спеціальної угоди. Схема проста: мешканець будує, а потім ціна будівництва списується на роки наперед, як вартість оренди. Тобто, високопосадовці живуть за кошти платників податків. "Ця людина в рік за 100 м платить 1 722 гривні", – мовив заступник керівника "Конча-Заспи".

Реклама

Загалом на "Конча-Заспу" на 2015 рік заплановано витратити 29 млн 650 тисяч гривень.

Детальніше – у відеосюжеті "Радіо Свобода".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно