Попри дощ, у Берегові змагались у приготуванні юшки
В рамках святкування Днів європейської культури міста Берегова 26 вересня, не зважаючи на дощову погоду, відбувся конкурс з приготування рибної юшки (ухи).
ВІДЕО ДНЯНа березі Верке у парку «Оазис» бажаючі мали можливість скуштувати шість різновидів ухи. А саме: угорську, як готують у містах Сегед (гостра, як вогонь), з Бая (з локшиною), а також Тисянську (перчену в міру).
Цікаво, що частина публіки віддала перевагу українській рибній юшці. Також поза конкурсом, смажили коропа з картоплею. Після оцінки страв, жюрі перше місце присудило команді «Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей» (3 тис. гривень), друге - команді ТОВ «Водоканал Карпатвіз» (2 тис. гривень), третьє команді БФ по захисту історичних і культурних цінностей міста Берегова «900 років Берегсас» (1 тис. гривень).
РекламаПодяки і 500 гривень отримали Надь Золтан, Саболч Дебрецені і Василь Товт.